Κραυγή απόγνωσης από τους αστυνομικούς της Αργολίδας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Κραυγή απόγνωσης από τους αστυνομικούς της Αργολίδας

Απρίλιος 19, 2016 - 11:17

Συνάντηση Αστυνομικών Ενώσεων Αργολίδας, Αρκαδίας και Κορινθίας με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου.

Τη Δευτέρα 18-04-2016 και ώρα 10:00 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Πρωτοβάθμιων Προεδρείων των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας, Αρκαδίας και Κορινθίας με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου, Ταξίαρχο κο ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ Αδαμάντιο με θέμα την ενίσχυση και την λειτουργία του Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α.) Κορίνθου με αστυνομικό προσωπικό και την επίλυση της διάθεσης των Διμοιριών Υποστήριξης και λοιπών αστυνομικών δυνάμεων.

Είναι δεδομένο και θα πρέπει να γίνει γνωστό σε όλους, ότι η επιβάρυνση των Αστυνομικών Υπηρεσιών των τριών αυτών Νομών, είναι δυσανάλογη των δυνατοτήτων τους με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στην λειτουργία τους, αλλά και στην πρόκληση αφόρητης πίεσης και υπερβολικής καταπόνησης στους συναδέλφους μας, καθώς και στην ελλιπή αστυνόμευση των τοπικών κοινωνιών μας.

Το προαναφερθέν ζήτημα που αφορά το προσφυγικό - μεταναστευτικό, δεν είναι δυνατό να αντιμετωπιστεί μόνο με την συμμετοχή αστυνομικών από τις ήδη εμπλεκόμενες Διευθύνσεις Αστυνομίας, αλλά είναι επιβεβλημένη η ευρύτερη ενίσχυση της παραπάνω Υπηρεσίας με την συμμετοχή και άλλων Διευθύνσεων Αστυνομίας.

Από την πλευρά μας ζητήθηκε η ενίσχυση του ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. Κορίνθου με αστυνομικό προσωπικό για την πλήρη κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων με αποσπάσεις ή μεταθέσεις επιθυμούντων συναδέλφων Πανελλαδικά. Τονίστηκε ότι η διαχείριση του θέματος είναι επιτακτική ανάγκη να λάβει χαρακτήρα επιχείρησης ευρείας κλίμακας, όμοιας με αυτή που εφαρμόζεται ήδη στα νησιά υποδοχής, στην Ειδομένη και στις λοιπές περιοχές που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, με σκοπό την επίλυση του ζητήματος των μετακινήσεων των αστυνομικών δυνάμεων.

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής δήλωσε γνώστης των υπαρχόντων προβλημάτων και μας διαβεβαίωσε ότι στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του έχει ήδη προβεί σε ενέργειες για την επίλυση τους, καθώς και ότι τα δίκαια αιτήματα μας, όπως του αναφέρθηκαν, θα τα μεταφέρει αρμοδίως.

Μετά το πέρας της συνάντησης τα Προεδρεία συσκέφθηκαν και αποφάσισαν όπως σε συνεργασία με την Ομοσπονδία μας να αναδείξουν τα ζητήματα στην Ηγεσία του Αρχηγείου μας για την άμεση επίλυση τους.

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ
Ε.Α.Υ. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ε.Α.Υ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΑΔΑΜ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ε.Α.Υ. ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΚΑΓΚΑΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ