Ένας νέος αθλητικός θεσμός στο νησί της Μπουμπουλίνας (φωτογραφίες)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ένας νέος αθλητικός θεσμός στο νησί της Μπουμπουλίνας (φωτογραφίες)

Μάιος 02, 2016 - 15:58

1ο «ΣΠΕΤΣΕΣ» YOUTH CUP  25 - 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

Οι Σπέτσες, ένα από τα ομορφότερα και πιο κοσμοπολίτικα νησιά του Αργοσαρωνικού υποδέχτηκαν το  1ο SPETSES YOUTH CUP που ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Το τουρνουά συνδιοργάνωσαν η Ε.Π.Σ. Αργολίδος, o Δήμος Σπετσών και ο ΑΟΣ Μπουμπουλίνα με την αρωγή του Ιδρύματος της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών για ποδοσφαιριστές γεννημένους το 2004.

Από την πρώτη του χρονιά, το τουρνουά αποτέλεσε σημείο αναφοράς τόσο σε επίπεδο ποιότητας, όσο και σε επίπεδο συμμετοχής και ανάπτυξης ταλαντούχων ποδοσφαιριστών.

Οι νεαροί ποδοσφαιριστές φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Αναργύρειου και Κοργιαλένειου Σχολή Σπετσών.

Κυπελλούχος ομάδα αναδείχτηκε η ομάδα του Ατρόμητου Αθηνών παίζοντας ποιοτικό αλλά και αποτελεσματικό ποδόσφαιρο.

Η τελική κατάταξη είχε ως εξής:

1η θέση: ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ (12 βαθμοί)

2η θέση: ΑΟΣ Μπουμπουλίνα – Σχολή Ποδοσφαίρου Άρσεναλ (5 βαθμοί)

3η θέση: Επίλεκτη Ομάδα ΕΠΣ Αργολίδας (5 βαθμοί)

4η θέση: Επίλεκτη Ομάδα ΑΕΚ Development (4 βαθμοί)

5η θέση: AFC Σχολή Ποδοσφαίρου Άρσεναλ Χαλανδρίου (1 βαθμός)

Πολυτιμότερος παίκτης του τουρνουά αναδείχθηκε ο Αντώνης Δεσίπρης, κεντρικός αμυντικός του Ατρομήτου Αθηνών.

Ιδιαίτερη βράβευση έγινε στον ομιγενή παίκτη της ακαδημίας της Ρόζεμπουργκ, Αλεξ Δούβρος, που βοήθησε με την παρουσία του την τοπική ομάδα του νησιού του.

Με την παρουσία τους τίμησαν την τελετή λήξης του τουρνουά ο Γιάννης Αποστολόπουλος, πρόεδρος της ΕΠΣ Αργολίδας και οι αντιπρόεδροι Γιάννης Μαντζούνης και Νίκος Καλλιάνος.

O Γιάννης Αποστολόπουλος δήλωσε ότι ΄΄ η ΕΠΣ Αργολίδας αγκαλιάζει όλες τις προσπάθειες που έχουν σαν στόχο την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στις νεαρές ηλικίες, δεν θα μπορούσε να μην σταθεί αρωγός στην διοργάνωση του 1ο “ΣΠΕΤΣΕΣ” YOUTH CUP, ένα τουρνουά που εντάχθηκε στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της Ενωσης΄΄.

Τον Δήμο Σπετσών εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος Παναγιώτης Λυράκης και οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Πάνου και Μεταξία Ευσταθίου.

Ο δήμαρχος κος Λυράκης δήλωσε πως θα είναι πάντα δίπλα στην τοπική, ιστορική ομάδα της Μπουμπουλίνας, ιδιαίτερα σε εκδηλώσεις που αφορούν το παιδικό ποδόσφαιρο.

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών , 

Νικόλαος Φυντικης δήλωσε πως το ίδρυμα στα πλαίσια του κοινωφελούς χαρακτήρα του και κινούμενο πάντα σύμφωνα με τις επιταγές του Ευεργέτη, Σωτηρίου Αναργύρου, θα στηρίξει και την επόμενη χρονιά την προσπάθεια οργάνωσης ενός διεθνούς τουρνουά στις Σπέτσες με στόχο αυτό να αποτελέσει θεσμό στο νησί. Επεσήμανε πως θα ζητήσει την βοήθεια της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για τον σκοπό αυτό.

Ο ΑΟΣ Μπουμπουλίνα είναι ένα από τα ιστορικότερα σωματεία της ΕΠΣ Αργολίδας με μεγάλη ευαισθησία στην ανάπτυξη των νεαρών ποδοσφαιριστών. Την φετινή χρονιά σολη πρόσβαση. Οι εγκαταστάσεις της την προσπάθεια του να οργανώσει μια ποιοτική και άρτια Ακαδημία ξεκίνησε μια πολυετή συνεργασία με τις Αrsenal Soccer Schools. Ο πρόεδρος του συλλόγου, Παναγιώτης Κλειροδοτάκος, δήλωσε πως το 1ο “ΣΠΕΤΣΕΣ” YOUTH CUP εντάσσεται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων αυτής της συνεργασίας που στόχο έχει τη δημιουργία και οργάνωση εκπαιδευτικών προπονητικών προγραμμάτων με την αρωγή επιστημόνων, προπονητικών camps, σεμιναρίων και ποδοσφαιρικών τουρνουά για τμήματα υποδομής.

Τέλος ο αντιπρόεδρος του συλλόγου, Μηνάς Καλοσκάμης, ευχήθηκε το τουρνουά στο μέλλον να βοηθήσει τον αθλητικό τουρισμό του νησιού και να αποτελέσει πόλο έλξης για ποιοτικές και ανταγωνιστικές ακαδημίες.