Η εκδήλωση του ΚΚΕ Αργολίδας για τα ναρκωτικά στη Ν.Κίο (βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Η εκδήλωση του ΚΚΕ Αργολίδας για τα ναρκωτικά στη Ν.Κίο (βίντεο)

Ιούνιος 28, 2016 - 23:32

Την Δευτέρα, 27 Ιουνίου στην Ν.Κίο Αργολίδας, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της Τ.Ε Αργολίδας παρουσιάζοντας τη θέση του ΚΚΕ για τα ναρκωτικά. Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Κατηφέ Παναγιώτη, μέλος του Τμήματος Κατά των Ναρκωτικών της ΚΕ του ΚΚΕ . Το άνοιγμα της εκδήλωσης έγινε από τον Θεοδόσιου Γιώργο, στέλεχος του Κ.Κ.Ε. Στην εκδήλωση προβλήθηκε το DVD από την εργασία των μαθητών Τρίπολης για τα ναρκωτικά, το όποιο πηρέ και το πρώτο βραβείο στις «ημέρες μαθητικής δημιουργίας» της ΚΝΕ-Οδηγητή. Παραθέτουμε απόσπασμα από την ομιλία.

«Αυτή η πρωτοβουλία του Κόμματος και της ΚΝΕ, η συνεχής και αδιάλλακτη στάση μας απέναντι σε όλα τα ναρκωτικά και τον τρόπο ζωής που συνοδεύει τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών αποδεικνύεται ότι η ΚΝΕ και το ΚΚΕ έχουν ιεραρχήσει στους στόχους πάλης τους τον αγώνα απέναντι στο κοινωνικό φαινόμενο της τοξικοεξάρτησης που θέτει τον άνθρωπο έξω από την ταξική πάλη.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ παλεύουν με την ίδια αποφασιστικότητα για μια κοινωνία χωρίς ναρκωτικά όπως αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα της νεολαίας στην δουλειά και την μόρφωση, τον ελεύθερο χρόνο, την ψυχαγωγία, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, γιατί αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, γιατί λέμε καθαρά ότι ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής και τα αδιέξοδα του είναι η βάση για όλα τα προβλήματα του λαού και της νεολαίας.

Η αθώωση των ναρκωτικών, η ανοχή να μάθουμε να ζούμε με αυτά και οι προσπάθειες για νομιμοποίηση της χρήσης ανοίγουν πάντα σε συνθήκες που οξύνονται τα κοινωνικά προβλήματα. Σε περιόδους που χρειάζεται να οξύνονται οι αγώνες και το ταξικό τους περιεχόμενο πάντα έρχονται ως δια μαγείας τα ναρκωτικά και βγάζουν γενιές νέων ανθρώπων στο περιθώριο. Έτσι νομιμοποιήθηκε η κάνναβη στην Ολλανδία και την Πορτογαλία, έτσι το paco έπαιξε το ρόλο του στην Αργεντινή. Όσοι σήμερα στη χώρα μας διαφημίζουν την αθώα κάνναβη και μαζί και η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ που πρωταγωνιστεί έχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες, θέλουν τη νέα γενιά στη μαστούρα του αστικού συστήματος και η ίδια η νέα γενιά πρέπει να τους τιμωρήσει και για αυτή τη στάση τους.

Το σύνθημα της ΚΝΕ ότι «παλεύουμε για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά» δεν είναι ένα ηθικοπλαστικό σύνθημα, αλλά απαντά στο κύριο δηλαδή για ποια κοινωνία παλεύουμε, για μια κοινωνία που οι λαϊκές ανάγκες θα ικανοποιούνται, για αυτό με το ίδιο πείσμα και την ίδια πίστη λέμε καθαρά ότι «το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, αλλά είναι ο σοσιαλισμός-κομμουνισμός».

εκδηλώση για ναρκωτικα κκε 26 6 2016