Διαμαρτυρία κατοίκων στο κέντρο υγείας Λυγουριού (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Διαμαρτυρία κατοίκων στο κέντρο υγείας Λυγουριού (φωτο&βίντεο)

Ιούλιος 21, 2016 - 16:33

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

ΔΗΜΑΡΧΟΣ Κ. ΓΚΑΤΖΙΟΣ: ''ΔΕΝ ΜΑΣ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ Η 6η ΥΠΕ ΑΛΛΑ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ -ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ'' Βίντεο https://youtu.be/TNTvkPltOYU

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Κέντρο Υγείας Λυγουριού οργάνωσε σήμερα ο Δήμος Επιδαύρου με τη συμμετοχή του Δημάρχου Κωνσταντίνου Γκάτζιου, δημοτικών συμβούλων και πολιτών, με θέμα τα προβλήματα που θα δημιουργήσει στους κατοίκους και τους επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής η εφαρμογή της απόφασης αφαίρεσης βιοχημικού αναλυτή από το Κέντρο Υγείας Λυγουριού.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Επιδαύρου, σε έκτακτη συνεδρίαση στις 15/7/2016, μετά από την ενημέρωση ότι δρομολογούνται μεθοδευμένες ενέργειες μετακίνησης άκρως απαραίτητου ιατρικού εξοπλισμού από το Κέντρο Υγείας Λυγουριού προς άλλες νοσηλευτικές μονάδες, έλαβε την παρακάτω απόφαση:

Διαμαρτύρεται έντονα προς την Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας, και προς το Υπουργείο Υγείας, για την απόφαση στέρησης από το Κέντρο Υγείας Λυγουριού, ενός μηχανήματος απολύτως απαραίτητου για βασικές ανάγκες λειτουργίας του.

Η ενέργεια αυτή έρχεται να προστεθεί στην τακτική υποβάθμισης του Κ.Υ. Λυγουριού που δρομολογείται το τελευταίο χρονικό διάστημα εις βάρος των αναγκών των πολιτών μιας ευρύτατης περιοχής και με δεδομένο το πλήθος των επισκεπτών που πολλαπλασιάζεται τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω των Επιδαυρίων. Το Κέντρο Υγείας Λυγουριού ήταν κατά κοινή ομολογία, από τα πιο οργανωμένα και με άψογη λειτουργία Κέντρα Υγείας της Ελλάδας πριν μεθοδευθεί από τις προϊστάμενες υπηρεσίες του, η αποδυνάμωσή του, πρώτα με την μετακίνηση ανθρώπινου δυναμικού και τώρα με την έντεχνη απομάκρυνση εξοπλισμού.

Η 4470/11-7-2016 [ΑΔΑ: 6Β8Ξ469ΗΔΜ-Κ1Υ] απόφαση του κ. Υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ πάσχει νομιμότητας διότι πρώτον στερεί από το Κ.Υ. μηχάνημα το οποίο είναι μοναδικό και όχι περισσευούμενο, δεύτερον μεταφέρεται σε νοσηλευτική μονάδα άλλου Νομού και τρίτον, δεν αναφέρει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα το οποίο να προσδιορίζει και να δικαιολογεί επακριβώς τόσο τον χαρακτήρα της «προσωρινότητας» όσο και τους λόγους των «επειγουσών αναγκών». Επιφυλασσόμαστε επίσης, ως προς την αρμοδιότητα υπογραφής της συγκεκριμένης απόφασης, σύμφωνα με την Υ.Α. Α3(γ)/οικ.44028/11-6-2015 [ΦΕΚ 1360/Β΄/3-7-2015].

Με δεδομένο ότι το Δημόσιο Σύστημα Υγείας πρέπει να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των πολιτών, απαιτούμε, το Κέντρο Υγείας Λυγουριού να είναι στελεχωμένο με γιατρούς βασικών ειδικοτήτων και όλο τα απαραίτητο προσωπικό, με σύγχρονο εξοπλισμό, και να εξασφαλίζεται πλήρως η 24ωρη απρόσκοπτη λειτουργία του, προσφέροντας υπηρεσίες χωρίς περικοπές και εξαιρέσεις. Διεκδικούμε την πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων του Κέντρου Υγείας Λυγουριού και την άμεση επιστροφή των αποσπασμένων γιατρών και νοσηλευτών καθώς και την αγορά ασθενοφόρου για την κάλυψη των αναγκών σε 24ωρη βάση.

Αναλαμβάνουμε την υποχρέωση να εξασφαλίσουμε την επισκευή του χαλασμένου μηχανήματος του μικροβιολογικού εργαστηρίου του Κέντρου Υγείας Λυγουριού ώστε να εκλείψει η «δικαιολογία» για την μετακίνηση της αρμόδιας ιατρού.

Εξουσιοδοτούμε τον κ. Δήμαρχο να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια και να εμποδίσει με κάθε ενδεδειγμένο τρόπο την μεταφορά εξοπλισμού του Κ.Υ.Λ σε οποιαδήποτε άλλη νοσηλευτική μονάδα.

Η παρούσα απόφαση δεν είναι τυπικό ψήφισμα αλλά απόλυτα ουσιαστική, η οποία εκφράζει την κοινωνία και θα την υπερασπιστούμε με οποιοδήποτε κόστος.

Ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Γκάτζιος''

(φωτογραφίες eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)

Βίντεο διαμαρτυρία κατοίκων https://youtu.be/ecz1Fg14ss4

Βίντεο δήλωση του Δημάρχου Κωνσταντίνου Γκάτζιου https://youtu.be/TNTvkPltOYU

Βίντεο δήλωση του Μπιμπή Βασίλη, μέλος της δημοτικής παράταξης “Ενεργοί Δημότες”  https://youtu.be/TPc0JJif13M

Βίντεο δήλωση της Τζαβέλλα Αικατερίνη,επικεφαλής δημοτικής παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” https://youtu.be/0wUkpNdrEq8

 

 

ArgolidaPortal.gr Αργολίδα-Διαμαρτυρία κατοίκων στο κέντρο υγείας Λυγουριού

ArgolidaPortal.gr Αργολίδα Διαμαρτυρία κατοίκων στο κέντρο υγείας Λυγουριού-Ο Δήμαρχος Κ. Γκάτζιος

ArgolidaPortal.gr Αργολίδα-Διαμαρτυρία κατοίκων στο κέντρο υγείας Λυγουριού-δήλωση Β. Μπιμπής

ArgolidaPortal.gr Διαμαρτυρία κατοίκων στο κέντρο υγείας Λυγουριού-Δήλωση Κ. Τζαβέλλα