Τατούλης:Αναβαθμίζουμε και αξιοποιούμε το πολιτισμικό μας απόθεμα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τατούλης:Αναβαθμίζουμε και αξιοποιούμε το πολιτισμικό μας απόθεμα

Ιούλιος 25, 2016 - 15:59

«Το πολιτισμικό μας απόθεμα αποτελεί αναμφίβολα συγκριτικό μας πλεονέκτημα και για το λόγο αυτό με ιδιαίτερη επιμέλεια όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε και να παρέμβουμε, όπου είναι εφικτό, στα μνημεία του τόπου μας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στην τελετή για τα θυρανοίξια του ναού την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016, «προκειμένου αυτός ο πλούτος να συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του στην ιστορική διαδρομή των απλών ανθρώπων, των χωριών μας και του τόπου μας, διαμορφώνοντας τη σύγχρονη Ελληνική ιστορία».

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του εξέφρασε ακολούθως ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου για το εξαιρετικό επίπεδο αναστήλωσης, για την εξαιρετική συνεργασία όλων των υφιστάμενων δομών και ευχήθηκε ο ανακαινισθείς ναός να συνεχίσει τη λειτουργία του και να συνεχίσει να αποτελεί ένα κομμάτι της λατρευτικής ιστορίας αυτού του τόπου.

«Χρηματοδοτήσαμε αβίαστα το έργο όπως βέβαια θα μπορέσουμε να χρηματοδοτήσουμε και άλλα έργα στο μέλλον που έχουν αυτή την κατεύθυνση και αυτό το χαρακτήρα» δήλωσε στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ευχαρίστησε για τη συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας για το έργο αυτό.

Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε επίσης στο ιδιαίτερο ιστορικό και πολιτισμικό υπόβαθρο της Αλαγονίας, τη σύνδεσή της με το Δεσποτάτο του Μορέα, με τις σημαντικές προσωπικότητες των Πατριαρχών Προκοπίου και Γρηγορίου Ε΄, αλλά και τα αρχιτεκτονικά στοιχεία του ναού που αποτυπώνουν τα χαρακτηριστικά της αρχιτεκτονικής από τον 12ο αιώνα μέχρι το 15ο αιώνα, τονίζοντας ότι «αυτός ο ναός στην Αλαγονία αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο μια σημαντική ιστορική περίοδο για την Πελοπόννησο».

Παρών από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ήταν και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Περικλής Μαντάς.