Τα φάρμακα θα πωλούνται πλέον και από Σούπερ Μάρκετ

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τα φάρμακα θα πωλούνται πλέον και από Σούπερ Μάρκετ

Ιούλιος 25, 2016 - 16:25

φωτογραφία eurokinissi

Στην επαναφορά των προστίμων για τη μη έκδοση ή την ανακριβή έκδοση αποδείξεων και λοιπών φορολογικών στοιχείων προχωρά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, καταθέτοντας εντός των προσεχών ημερών σχετική τροπολογία στο νομοσχέδιο για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων. Επίσης, θα επεκταθεί σε όλους ελεύθερους επαγγελματίες και όλους τους επιτηδευματίες, ακόμα και αν δεν έχουν ταμειακές μηχανές ή φορολογικούς μηχανισμούς, η υποχρέωση να διαβιβάζουν ηλεκτρονικά στην Γ.Γ.Π.Σ. τα δεδομένα των εκδιδόμενων φορολογικών στοιχείων.

Η ΕΚΤ ενέκρινε τα μέτρα χαλάρωσης των Capital Controls

H Eυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενέκρινε την εισήγηση που είχε κάνει η Τράπεζα της Ελλάδος για τη χαλάρωση των capital controls. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΤτΕ, πρόκειται για το πακέτο που είχε προαναγγείλλει την προηγουμένη εβδομάδα στη Βουλή ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. Αναμένεται η έκδοση ΦΕΚ με το οποίο θα τεθούν σε ισχύ τα παραπάνω μέτρα.

Τα φάρμακα θα πωλούνται πλέον και από Σούπερ Μάρκετ

Υπογράφηκε από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, η υπουργική απόφαση, που καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία της υποκατηγορίας Φαρμάκων Γενικής Διάθεσης (ΓΕΔΙΦΑ), δηλαδή μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) που θα μπορούν να πωλούνται και από σούπερ μάρκετ, υπό προϋποθέσεις. Ο κατάλογος των ΓΕΔΙΦΑ περιλαμβάνει 216 από τα συνολικά 1.582 ΜΗΣΥΦΑ.
 

Διασύνδεση μητρώου φορολογουμένων με εθνικό δημοτολόγιο

O υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος υπέγραψε απόφαση με την οποία συγκροτείται στο υπουργείο Οικονομικών ειδική συντονιστική επιτροπή για την ταυτοποίηση του Μητρώου Φορολογουμένων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων με το Εθνικό Δημοτολόγιο και με τα λοιπά μητρώα της δημόσιας διοίκησης, με στόχο να υπάρχει η δυνατότητα να διασταυρώνονται άμεσα τα στοιχεία των φορολογουμένων για την οικογενειακή τους κατάσταση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της παράνομης είσπραξης συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr