Ψάχνουν για τον χαμένο θησαυρό της Τρίπολης

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ψάχνουν για τον χαμένο θησαυρό της Τρίπολης

Αύγουστος 29, 2016 - 11:45

Κανονιστική, απορρίμματα, δημοτικά πάρκινγκ, ΚΕΔΗΤ και άλλα τέτοια... πεζά ζητήματα της καθημερινότητας απασχολούν συνήθως τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης.

Στη συνεδρίαση της 1ης Σεπτεμβρίου, όμως, είναι προγραμματισμένο να συζητηθεί ένα θέμα έξω από τα συνηθισμένα. Συγκεκριμένα, το 12ο θέμα της συνεδρίασης αφορά στην έγκριση για τη χορήγηση άδειας διενέργειας ανασκαφής για εύρεση θησαυρού σε δημοτική έκταση στη Δ.Κ. Τρίπολης!

Οι κυνηγοί θησαυρών στην Ελλάδα ψάχνουν συνήθως αρχαία κτερίσματα, τα οποία προέρχονται από τη συνήθεια των αρχαίων Ελλήνων να θάβουν τους νεκρούς με τα προσωπικά τους αντικείμενα, τουρκικά χρυσά πεντόλιρα, που τα έκρυβαν προτού αποχωρήσουν οι τούρκοι διοικητές των απελευθερωμένων περιοχών της Ελλάδας, με την ελπίδα ότι η οθωμανική αυτοκρατορία θα ανακαταλάμβανε τα χαμένα εδάφη και αυτοί θα επέστρεφαν να ξαναβρούν τα πλούτη τους, χρυσές λίρες παλαιάς κοπής της βασίλισσας Βικτορίας, που έκρυψαν οι αντάρτες ή οι Γερμανοί. Τις λίρες έστελναν ως βοήθεια οι σύμμαχοι Άγγλοι προς τις ανταρτικές ομάδες του ΕΛΑΣ, του ΕΔΕΣ, του Ψαρρού και άλλες οι οποίες δρούσαν στην κατεχόμενη Ελλάδα.

Τι πρέπει να έχει απαραιτήτως ένας κυνηγός θησαυρών; Πολλές πληροφορίες, ίσως έναν χάρτη, να ακούει προσεκτικά οποιαδήποτε αφήγηση και να την αξιολογεί και, φυσικά, άδεια από το κράτος!

Ο συμπολίτης μας, και αυτό θα αποφασιστεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 1η Σεπτέμβρη, πρέπει να λάβει άδεια για να προχωρήσει στην έρευνά του.

Όλες οι απορίες θα λυθούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά προς το παρόν η φαντασία -και οι προσδοκίες- οργιάζουν.

http://www.arcadiaportal.gr/news/anazitontas-ton-hameno-thisayro-tis-tri...