Λοΐζος Σορωνιάτης: «Το Άργος βρίσκει ταυτότητα και χαρακτήρα με τη νέα σχολή»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Λοΐζος Σορωνιάτης: «Το Άργος βρίσκει ταυτότητα και χαρακτήρα με τη νέα σχολή»

Ιούνιος 27, 2012 - 17:40

Καμπόσος- Σορωνιάτης-Κρίγγος-Κωτσόπουλος-φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

 

Εορτάσθηκε την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012,  ο καθιερωμένος 28ος Πανελλήνιος Εορτασμός «Οσίου Σαμψών», προστάτη των Ξενοδόχων, στο Άργος από την Ένωση Ξενοδόχων Επαρχίας Άργους και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος. Το πρωί τελέστηκε δοξολογία με αρτοκλασία στη μνήμη του «Οσίου Σαμψών» στην Ιερά Μονή Παναγίας Κατακεκρυμμένης (Πορτοκαλούσας) Άργους και το μεσημέρι τακτική συνάντηση των Αδελφοποιημένων Ενώσεων Ξενοδόχων Πελοποννήσου με θέμα τα προβλήματα του τουρισμού και δράσεις των ξενοδόχων Πελοποννήσου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Αργολίδας.Παρόν στην εκδήλωση ο Δήμαρχος Άργους-
Μυκηνών Δημήτρης καμπόσος, ο Άντιδήμαρχος Δημήτρης Κρίγγος,ο πρόεδρος του ΔΣ του ΟΤΕΚ
Λοίζος Σορωνιάτης,ο πρόεδρος του ΕΞΕΑ Πέτρος Κωτσόπουλος ,ο προέδρος του Επιμελητηρίου
Αργολίδας Φώτης Δαμούλος και εκπρόσωποι Ενώσεων ξενοδόχων Πελοποννήσου

Η εορτή πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Άργους – Μυκηνών, ενώ ο φετινός εορτασμός συμπίπτει με τη μεταφορά της Τουριστικής Σχολής, η οποία πρόκειται να λειτουργήσει στο Άργος από τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Στον εορτασμό του Οσίου Σαμψών παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του ΟΤΕΚ κ. Λοΐζος Σορωνιάτης, ο οποίος δήλωσε: «Με την εμπνευσμένη καθοδήγηση και την εξαιρετική συνεργασία με το Δήμαρχο Άργους – Μυκηνών κ. Δημήτρη Καμπόσο, αλλά και τους συνεργάτες του, είχαμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε εδώ στο Άργος, όχι μια τοπική σχολή, όπως στην υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά μια περιφερειακή σχολή, την Τουριστική Σχολή ολόκληρης της Πελοποννήσου. Το Άργος το δικαιούται, γιατί έχει τη λαμπρή ιστορία, από την οποία προερχόμαστε όλοι οι Έλληνες και όπως είπε πρόσφατα κάποιος καθηγητής «το Άργος είναι η Ελλάδα της Ελλάδας και η Ελλάδα του κόσμου». Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί εδώ θα ανοίξουμε ένα σχολείο. Ξέρετε, όπου ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή. Εδώ, λοιπόν, από την ώρα που η ελληνική οικονομία χειμάζεται, έχει ανάγκη τον τουρισμό. Υποστηρικτική διαδικασία στο τουριστικό φαινόμενο είναι η εκπαίδευση. Το Άργος, λοιπόν, βρίσκει ταυτότητα και χαρακτήρα με τη νέα σχολή και χαίρομαι ιδιαίτερα που μας παραχώρησε ο Δήμαρχος λαμπρά κτίρια-κοσμήματα της πόλης. Με χαρά πάντοτε θα έρχομαι εδώ. Θέλω να σημειώσω πως αν δεν υπήρχε ο Δήμαρχος, δε θα μπορούσαμε να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε. Έχω συνεργαστεί και με άλλους τοπικούς φορείς ανά την Ελλάδα, διότι οι σχολές μας βρίσκονται σε όλη τη χώρα. Πρέπει να σας πως ότι ήταν η λαμπρότερη, η καλύτερη, η γονιμότερη και αποδοτικότερη συνεργασία που είχα, αυτή με τον κ. Καμπόσο. Είναι ο άνθρωπος που με έκανε όχι μόνο να αγαπήσω το Άργος, άλλωστε το Άργος πρέπει να το αγαπά κάθε Έλληνας, αλλά να πιστέψω στο εγχείρημα περισσότερο από όσο πίστευα νωρίτερα ο ίδιος».

Ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο των Ξενοδόχων Άργους κ. Πέτρο Κωτσόπουλο, δήλωσε: «Στηρίζουμε έμπρακτα τη ξενοδοχεία φέρνοντας στο Άργος μια επίσημη κρατική τουριστική σχολή. Είναι μια σχολή με μεγάλο όραμα και όχι μια σχολή που θα κλείσει αύριο. Φανταστείτε πως επιθυμητό μέγεθος είναι να φτάσουμε τους 300 σπουδαστές για όλη την Πελοπόννησο. Ξέρετε ότι το Άργος ήταν και είναι μια εμπορική πόλη. Αυτή τη στιγμή το εμπόριο χειμάζεται, όπως χειμάζεται και ολόκληρη η ελληνική οικονομία. Πρέπει να βρούμε διεξόδους από εκεί που έρχονται χρήματα. Παράδειγμα, να εκμεταλλευτούμε το 1 εκατ. τουρίστες που επισκέπτονται τις Μυκήνες και δε στέκονται ιδιαίτερα στην πόλη μας. Με την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της πόλης του Άργους, δίνουμε στίγμα στην πόλη, το στίγμα μιας πόλης ιστορικής – τουριστικής.

Η Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων θα βοηθήσει στην αλλαγή νοοτροπίας, γιατί όπου πηγαίνουν νέες ιδέες, αλλάζουν και τα μυαλά των ανθρώπων. Οι σπουδαστές θα εκτοπίσουν και ένα μέρος «περίεργων» και παράνομων στοιχείων για την πόλη. Δε μπορεί το Άργος να είναι η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης μόνο στα χαρτιά και στα βιβλία, πρέπει να την κάνουμε τουριστικό προορισμό, να τη βάλουμε στον τουριστικό χάρτη. Αλλά για να γίνει αυτό, η πόλη πρέπει να έχει κάτι να δείξει. Έχω κατηγορηθεί πολλές φορές για το όραμά μου, να τοποθετηθούν αγάλματα στο κέντρο της πόλης που θα αναδείξουν την ιστορικότητα και την κληρονομιά μας. Ο λαός αλλά και οι επισκέπτες πρέπει να πειστούν ότι αλλάξαμε ρότα και διαδρομή. Και όντως αλλάξαμε. Η σχολή της βαριάς βιομηχανίας του τουρισμού είναι γεγονός στο Άργος». .(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)