Η Πρόεδρος ΔΣ Επιδαύρου απαντά στους "Ενεργούς δημότες Επιδαύρου"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Η Πρόεδρος ΔΣ Επιδαύρου απαντά στους "Ενεργούς δημότες Επιδαύρου"

Ιανουάριος 26, 2012 - 20:02

 

 Ως πρόεδρος του Δ.Σ. Επιδαύρου οφείλοντας να απαντήσω στα καταγγελτικά δημοσιεύματα της «Ομάδας των Ενεργών Δημοτών» όπως αυτά αναρτήθηκαν στη ομώνυμη ιστοσελίδα και τις τοπικές εφημερίδες, το έπραξα στην συνεδρίαση στις 25/01/2012. «Επικαλούμενη το «επί προσωπικού» και με αφορμή το δριμύ λιβελογράφημα που εξαπέλυσε η αντιπολίτευση περί αδιαφάνειας και σκοταδισμού στο Δήμο Επιδαύρου πλήττοντας δια μέσου εμού όλη τη δημοτική αρχή, θέλω να αναφερθώ στο περιβόητο θέμα των πρακτικών.

 

Όπως γνωρίζετε οι αποφάσεις των συμβουλίων αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Δήμου όπως προβλέπει η νομοθεσία. Ανάλογη πρόβλεψη για τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά δεν υπάρχει. Εμείς βέβαια δεν έχουμε να κρύψουμε κάτι αλλά ούτε και πιστεύουμε ότι μια τέτοια ενέργεια προάγει περαιτέρω τη διαφάνεια και τη δημοκρατικότητα, αντίθετα δημιουργεί λειτουργικό πρόβλημα στην Υπηρεσία.

Οι λόγοι έγιναν γνωστοί στον εντεταλμένο της υπεύθυνης ομάδας για την ιστοσελίδα των Ενεργών Δημοτών, κ. Καλαματιανό Βασίλειο, ο οποίος, προφανώς, στο πλαίσιο του πολιτικού παιχνιδιού, άλλα άκουσε, άλλα είπε, άλλα κατάλαβαν με αποτέλεσμα να στηθεί αυτό το κείμενο με συγκεκριμένο ρόλο και στόχο.

 

Αυτή η εμμονή και επιμονή για τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά αναρωτιέμαι αν έχει να κάνει τόσο με την αγωνία σας για την ενημέρωση των δημοτών ή εμπεριέχει άλλη σκοπιμότητα.

Και επίσης αναρωτιέμαι γιατί ενώ απ’ τη μια κόπτεσθε για την διαφάνεια και την ενημέρωση, 4 χρόνια, επί θητείας σας δεν αναρτήσατε ποτέ απομαγνητοφωνημένα.

Καταλαβαίνω, βέβαια, πως μέσω της ιστοσελίδας σας βρήκατε έναν ακόμη τρόπο να ασκείτε την πολιτική που σας ταιριάζει δηλαδή καταγγελίες, καταγγελίες, καταγγελίες. Προσωπικά δεν με εκπλήσσει, ήταν αναμενόμενο.

 

Άλλωστε η γλώσσα και το ύφος παραπέμπουν σ’ αυτό το στείρο και ξεπερασμένο λαϊκισμό που με αφήνει παγερά αδιάφορη.

- Παρεμπιπτόντως θέλω να ρωτήσω:

Έχετε κάποια εξουσιοδότηση - που μου διαφεύγει – για να ενημερώνετε τον κόσμο αντί ημών;

Έχετε εξουσιοδότηση να καλείτε στα δημοτικά συμβούλια εσείς ως «Ομάδα Ενεργών Δημοτών» και αν όχι, τότε γιατί αναρτάτε την πρόσκληση για το Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς την υπογραφή της Προέδρου; 

 

Τη στιγμή μάλιστα που ήδη οι προσκλήσεις αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Εκτός κι αν υπάρχει κάποια σκιώδη διοίκηση παραπλεύρως της υπάρχουσας. 

- Κάτι άλλο επίσης που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής είναι η καταγγελία για ποινικά αδικήματα δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι οφείλετε να κατονομάσετε τους συμβούλους και τα αδικήματα που διέπραξαν διότι η αποσιώπηση ποινικού αδικήματος αυτή καθαυτή είναι ποινικό αδίκημα.

Αναρωτιέμαι, τέλος, αν όλες αυτές οι ενέργειες εκφράζουν την μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου στο σύνολό της, ή μια συγκεκριμένη ομάδα που έχει σκοπό να δράσει ανασταλτικά στη λειτουργία του Δήμου.

 

Βέβαια καλό και εποικοδομητικό είναι τα θέματα και οι προβληματισμοί να τίθενται εντός της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να δίνονται άμεσα και απευθείας οι όποιες διευκρινήσεις και απαντήσεις χρειάζονται και απαιτούνται προκειμένου να δικαιώνεται έτσι ο ρόλος και ο σκοπός του Συμβουλίου. Σε διαφορετική περίπτωση καταγγελτικοί μονόλογοι θα κοσμούν διαρκώς τις στήλες των εφημερίδων – ιστοσελίδων προς χάριν εντυπωσιασμού με αποτέλεσμα να χάνεται η ουσία και να δυσχεραίνεται η σχέση του πολίτη με τη Δημοτική Αρχή λόγω της σύγχυσης και του αποπροσανατολισμού που προκαλείται.

 

Εμείς ως Δημοτική Αρχή έχουμε δώσει το στίγμα της πολιτικής μας τακτικής ακολουθώντας το δρόμο της σοβαρότητας στην αντιμετώπιση των θεμάτων και η προσοχή μας είναι στραμένη αποκλειστικά στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος. Δεν υιοθετούμε τις τακτικές των αντεκλίσεων και των καταγγελιών ούτε και παρασυρόμαστε από τέτοιες παγίδες μικρόψυχης πολιτικής. Όποτε βέβαια κρίνεται άκρως απαραίτητο και αναγκαίο θα δίνονται οι δέουσες απαντήσεις. Αλλά ως εκεί.» 

 

 

Η Πρόεδρος του Δ.Σ.

Εύη Αισώπου