Συνέδριο «Ηρακλής» και τουριστική ανάπτυξη στην Αργολίδα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Συνέδριο «Ηρακλής» και τουριστική ανάπτυξη στην Αργολίδα

Ιούλιος 03, 2012 - 13:40

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Απολογισμό των εργασιών του πρόσφατου διεθνούς συνεδρίου για τον Ηρακλή που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την UNESCO έκανε ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος, τονίζοντας τη σημαντικότητα ανάδειξης της σχέσης του αρχαίου μύθου του Ηρακλή με την πόλη του Άργους. Οι δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης είναι τεράστιες, δεδομένου του πλήθους των τουριστών που επισκέπτονται τους πασίγνωστους αρχαιολογικούς χώρους του Δήμου μας.
Μεταξύ άλλων, ο κ.Καμπόσος δήλωσε: «Οι Δήμοι πρέπει κάποια στιγμή από μόνοι τους να χαράξουν μία πορεία αυτοτέλειας. Να βγάζουν χρήματα για να μπορούν να κάνουν έργα. Αυτοί που δεν έχουν καταλάβει πως ο Δήμαρχος πρέπει να λειτουργεί σαν επιχειρηματίας και ο δήμος ως επιχείρηση, έχουν κάνει ένα τεράστιο λάθος και αυτό το λάθος θα το πληρώσουν βάζοντας το λαό τους να ζει χωρίς να έχει εκείνα που πρέπει να έχει ένας οργανωμένος δήμος.
Το κράτος σιγά-σιγά τραβιέται στην άκρη. Το είδαμε με τα σχολεία τη χρονιά που πέρασε, που δεν έστελνε χρήματα για το πετρέλαιο. Πρέπει να γίνει μείωση των δαπανών. Θα πρέπει να δημιουργήσουμε πηγές εσόδων. Μία από τις πηγές εσόδων που μπορεί να έχει αυτός ο δήμος είναι το ποτάμι του λαού, των τουριστών δηλαδή, που περνάει από τις Μυκήνες και φεύγει απ’ ευθείας, ίσως να μην περνάει καν από το Ναύπλιο. Αυτό το ποτάμι πρέπει να στρίψουμε στην πόλη. Και αν έχει όφελος το Άργος, η πρωτεύουσα του Δήμου Άργους – Μυκηνών, να είστε σίγουροι πως όφελος θα έχουν όλοι.
Ξεκινήσαμε να κάνουμε το συνέδριο για τον Ηρακλή, ως σημείο ταυτοποίησης της παγκόσμιας προσωπικότητας του Ηρακλή με το Δήμο Άργους – Μυκηνών. Βεβαίως ήταν από Αργείους γονείς και αυτό πρέπει να καταδειχθεί. Φέραμε μαζί μας και την UNESCO, όπου στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά πρέπει να περάσει η ταύτιση Άργος – Ηρακλής. Όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε ένα θεματικό πάρκο γύρω από το όνομα Ηρακλής στα πρότυπα σύγχρονων θεματικών πάρκων (τύπου Disney) τα οποία παράγουν τεράστια έσοδα. Μυκήνες, Αρχαίο Θέατρο σκαλιστό στο βράχο, Αγορά, Λέρνα, συνθέτουν ένα παζλ πάνω στο οποίο μπορούν να βασιστούν πλήθος δραστηριοτήτων, οι οποίες να φέρνουν οικονομικό αποτέλεσμα καθημερινά. Και εδώ είναι το μεγάλο στοίχημα του Δήμου, να σταθεί ως επιχειρηματίας, να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο θεματικό πάρκο (όχι μόνο το μικρό μυθολογικό που προβλεπόταν για τη Λέρνα) πάνω από 300 στρέμματα, το οποίο να έχει όλες τις ανέσεις (parking, εστιατόρια) αλλά και δυνατότητες επέκτασης για ξενοδοχεία, καφέ, πωλητήρια κ.λ.π.
Κεντρικό θέμα του πάρκου φυσικά ο Ηρακλής και δίπλα του μπορούν να στηθούν θεματικές ενότητες όπως ο Όμηρος, Ιλιάδα και Οδύσσεια, Αργοναυτική εκστρατεία και ό,τι έχει σχέση με τη μυθολογία.
Έχουμε σηκώσει τον πήχη ψηλά και δουλεύουμε. Τα αποθεματικά μας, ακόμη και αυτή τη δύσκολη περίοδο, είναι σε καλό επίπεδο. Οι επιτυχίες μας προκαλούν και αντιδράσεις. Είναι σαφές πως υπάρχουν και κάποιοι που δε βλέπουν με καλό μάτι την παρούσα δημοτική αρχή. Αλλά έτσι είναι η δημοκρατία. Η δημαρχεία δεν είναι επάγγελμα, είναι τομέας προσφοράς για το λαό».