Πάνω από 260 εκθέτες στην «Πελοπόννησος EXPO» (βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πάνω από 260 εκθέτες στην «Πελοπόννησος EXPO» (βίντεο)

Νοέμβριος 01, 2016 - 11:19

Η Τρίπολη υποδέχεται για πρώτη χρονιά την Έκθεση «Πελοπόννησος EXPO», τη σημαντικότερη Έκθεση της Πελοποννήσου, την έκθεση που προβάλλει την παραγωγικότητα, τη εμπορική δραστηριότητα και την ενεργητικότητα της ελληνικής επιχείρησης.

Η «Πελοπόννησος EXPO» πραγματοποιείται από τις 9 έως τις 13 Νοεμβρίου 2016 στη ΒΙΠΕ Τρίπολης στο Κτίριο ΓΕΑ ΑΕ, εκεί όπου θα συναντηθεί όλος ο επιχειρηματικός κόσμος της Πελοποννήσου.

Οκτώ ημέρες πριν από την έκθεση, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των ΜΜΕ, εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε  ενημέρωση για τις εργασίες και το πρόγραμμα εκδηλώσεων της  έκθεσης.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Μπουντρούκας αφού ευχαρίστησε τα ΜΜΕ για τη συνδρομή τους, μίλησε για μια έκθεση που αυτή τη στιγμή η πληρότητά της έχει φτάσει στο 95%, με κάλυψη 6 στρέμματα του χώρου και με πάνω από 260 εκθέτες.

Πάμε πολύ καλά, η έκθεση θα είναι διπλάσια από το Αρκαδικό Πανόραμα του 2014, θα γίνουν συναντήσεις επιχειρηματιών, τα ραντεβού στο εξωτερικό έχουν κλείσει

Ο κ. Μπουντρούκας ευχαρίστησε όλα τα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου που συμμετέχουν και την Περιφέρεια Πελοποννήσου και έκλεισε ευελπιστώντας σε ένα μεγάλο γεγονός για την Τρίπολη και την Πελοπόννησο.

Η πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας Βασιλική Δερτιλή τόνισε ότι αυτή η έκθεση είναι κάτι πρωτόγνωρο και ότι επιθυμία όλων είναι μέσω αυτής οι επιχειρήσεις της Πελοποννήσου να βγουν έξω από τα στενά όρια του Νομού. Σε αυτή την έκθεση ο καταναλωτής θα γνωρίσει τα τοπικά προϊόντα, σημείωσε ακόμη.

Ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Κώστας Γκαργκάσουλας τόνισε ότι αυτή η έκθεση ήρθε και θα μείνει. Αυτή η έκθεση σημαίνει τη συνένωση δυνάμεων, την ενίσχυση σχέσεων των επιχειρηματιών της Πελοποννήσου.

Οι επιχειρηματίες να γίνουν μια γροθιά για να προωθήσουν τα προϊόντα τους

Ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Αντώνης Καραχάλιος ευχήθηκε να αποτελέσει θεσμό αυτή η έκθεση και να αναδειχθούν τα προϊόντα της Πελοποννήσου.

Ο εκπρόσωπος της ALFA EXPO Άγγελος Καραμπίκας τόνισε ότι ενωμένοι οι φορείς της Πελοποννήσου έχουν τη δυνατότητα με μια άριστη διοργάνωση να προβάλλουν τις επιχειρήσεις, την εμπορικότητα και την παραγωγικότητα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, και κάλεσε τον κόσμο να επισκεφθεί την έκθεση.

Ας σφίξει ο ένας το χέρι του άλλου

Η έκθεση θα έχει στο επίκεντρό της τον αγροδιατροφικό τομέα και τον τουρισμό, που αποτελούν άλλωστε την αιχμή του δόρατος για την Πελοπόννησο, με σκοπό την προβολή και την ανάδειξη των ποιοτικών πελοποννησιακών προϊόντων, της πελοποννησιακής διατροφής και των τουριστικών σημείων (αρχαιολογικοί χώροι, φυσικά τοπία, πολιτισμός) της Πελοποννήσου. Παράλληλα, θα συμμετάσχουν και  άλλοι παραγωγικοί τομείς που συνθέτουν το προφίλ της επιχειρηματικότητας της περιοχής. 

Στο πλαίσιο της έκθεσης, μάλιστα, θα διοργανωθούν δύο πολύ σημαντικές εκδηλώσεις: Β2Β επιχειρηματικών συναντήσεων με επιχειρήσεις εισαγωγής του εξωτερικού μέσω του ευρωπαϊκού δικτύου Enterprise Europe Network, προκειμένου οι πελοποννησιακές επιχειρήσεις να έχουν την άμεση ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να κλείσουν συμφωνίες με επιχειρήσεις του εξωτερικού και ενημερωτική ημερίδα εξαγωγικού προσανατολισμού του Enterprise Greece που στηρίζει ενεργά την «Πελοπόννησος EXPO».

ArcadiaPortal.gr Πάνω από 260 εκθέτες στην «Πελοπόννησος EXPO»