Πανεργατική Απεργία 8 Δεκεμβρίου-Συγκέντρωση στο Άργος

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πανεργατική Απεργία 8 Δεκεμβρίου-Συγκέντρωση στο Άργος

Δεκέμβριος 05, 2016 - 10:58

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας για την Πανεργατική Απεργία την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016 και συγκέντρωση στις 10.30 στη πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Άργος :

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΛΑΪΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΠΕΜΠΤΗ 8/12 ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ

Συνάδελφοι  δε μένουμε θεατές στην αντιλαϊκή επίθεση, αξιοποιούμε την πείρα του προηγούμενου διαστήματος.

Η δεύτερη «αξιολόγηση» του μνημονίου, μεταξύ όλων των νέων αντιλαϊκών παρεμβάσεων που περιλαμβάνει, έχει στο επίκεντρό της τα Εργασιακά: Πρώτα από όλα, έρχεται να μονιμοποιήσει και να κατοχυρώσει θεσμικά την εργασιακή ζούγκλα που έχει διαμορφωθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια, με βάση τη στρατηγική του κεφαλαίου, που έχει χαραχθεί πολύ πριν από την κρίση και η υλοποίηση της οποίας επιταχύνθηκε κατά τη διάρκειά της.

Ταυτόχρονα, στο φόντο και των εντεινόμενων «αβεβαιοτήτων» της καπιταλιστικής ανάκαμψης στην Ελλάδα και διεθνώς, έρχεται να προσθέσει νέα αντεργατικά μέτρα, με κυρίαρχο στοιχείο την ακόμα μεγαλύτερη γενίκευση της «ευελιξίας», της δυνατότητας του κεφαλαίου να έχει ακόμα πιο λυμένα χέρια για να εκμεταλλεύεται όποτε θέλει, όσο θέλει και όπως θέλει τους εργαζόμενους, με βάση τις ανάγκες του.

Την ίδια ώρα, τα «προαπαιτούμενα» της «αξιολόγησης» περιλαμβάνουν την πλήρη εφαρμογή του νόμου - λαιμητόμου για το Ασφαλιστικό, γεγονός που θα επιφέρει νέες ανατροπές στις ζωές εκατομμυρίων συνταξιούχων και ασφαλισμένων. Το «κερασάκι» βάζουν ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2017 που θα συζητείται και θα ψηφίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής τις μέρες της απεργίας, όπως και τα σχέδια του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2017 - 2020, τα οποία επιβεβαιώνουν ότι οι προβλέψεις για επιστροφή σε ρυθμούς καπιταλιστικής ανάκαμψης περιλαμβάνουν και προϋποθέτουν τη μονιμοποίηση και κλιμάκωση των αντιλαϊκών μέτρων, της φοροληστείας σε βάρος του λαού και της περικοπής κονδυλίων που αφορούν στην κάλυψη στοιχειωδών αναγκών του.

Απέναντι σε όλη αυτήν την επίθεση,  δεν μπορούμε να μένουμε θεατές, ούτε βέβαια να ευχόμαστε την... «έγκαιρη και επιτυχή ολοκλήρωσή της».

Οι κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος σε μια σειρά κλάδους και χώρους δουλειάς, η απεργία των εργαζομένων στο Δημόσιο και τα καράβια, είναι μια καλή μαγιά για τη συνέχεια. Αποτυπώνουν την ανάγκη για ενιαία πάλη των εργαζομένων, σε συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα, για ενίσχυση μέσα στο κίνημα εκείνου του ρεύματος που παλεύει για πιο βαθιές αλλαγές, σε σύγκρουση με τη εργοδοσία, τα κόμματά της και τους ανθρώπους της στα συνδικάτα και τα εργατικά κέντρα τις περιοχής.

ΟΣΟ ΚΑΙ  ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΣΙΩΠΗ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ!

ΣΤΙΣ 8 ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΠΕΜΠΤΗ 8/12 ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ