Απάντηση του Δημάρχου Άργους-Μυκηνών Δ. Καμπόσου στην Αντιπολίτευση

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Απάντηση του Δημάρχου Άργους-Μυκηνών Δ. Καμπόσου στην Αντιπολίτευση

Ιούλιος 09, 2012 - 16:00

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Άνθρακες ο… «θησαυρός»
Προς μεγάλη μας έκπληξη περιήλθε σε γνώση μας το από 9.7.2012 κοινό δελτίο τύπου της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης  του οποίου οι γελοιότητες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο όριο.
Σε απάντηση αυτού παραθέτουμε το δελτίου τύπου με το οποίο ο Δήμος ήδη από 10-5-2012  έχει ενημερώσει τους δημότες υπεύθυνα και ολοκληρωμένα για το θέμα αυτό .
“Προς αποφυγή εντέχνως δημιουργούμενης παραφιλολογίας από γνωστούς κύκλους παραγωγής της και επειδή δέσμευση της παρούσας δημοτικής αρχής είναι η διαφάνεια σε όλες τις ενέργειές της ο κ. Δήμαρχος γνωστοποιεί τα ακόλουθα :
Καθολική διαπίστωση ήταν ότι ο δήμος Άργους – Μυκηνών αντιμετώπιζε σωρεία προβλημάτων και ελλείψεων στην τεχνική του υπηρεσία με αποτέλεσμα να μην εκτελούνται έργα και να μην εισρέουν στον Δήμο χρήματα από ευρωπαϊκά προγράμματα κάτι το οποίο είναι ορατό στην πόλη του Άργους και γι’ αυτό το λόγο οι πολίτες επέλεξαν αλλαγή πορείας .
Ο κ. Δήμαρχος από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του και δεδομένης της συνεχώς μειούμενης χρηματοδότησης από κρατικούς πόρους αναζήτησε κατάλληλο στελεχιακό δυναμικό το οποίο θα μπορούσε να υλοποιήσει το όραμά του για αλλαγή πορείας και εκτέλεση μεγάλων έργων . Στην προσπάθειά του δε αυτή διερεύνησε την δυνατότητα ανάθεσης καθηκόντων Γενικού Γραμματέα στον κ. Γεώργιο Φώτη , Πολιτικό Μηχανικό , στον οποίο έθεσε ως απαραίτητη προϋπόθεση  , πριν την πρόσληψή του , να αποδείξει τις ικανότητες και δυνατότητές του προκειμένου να ανταποκριθεί στις μεγάλες απαιτήσεις της θέσεως αυτής ζητώντας του συνάμα την αποκλειστική του απασχόληση με τα θέματα του Δήμου .
Στην πορεία όμως αποδείχθηκε ότι ο κ. Φώτης δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της θέσης αυτής η οποία απαιτούσε την καθημερινή και αποκλειστική του ενασχόληση με τα θέματα του Δήμου . Ως εκ τούτου εδώ και αρκετό καιρό σταμάτησε οποιαδήποτε συνεργασία μαζί του , η οποία δεν είχε κανένα κόστος για τον Δήμο μας , δεδομένου ότι και ο ίδιος είχε αποδεχθεί τις προϋποθέσεις που εξαρχής του είχαν γνωστοποιηθεί .
Βεβαίως οι εχθροί της πόλης επιλέγουν την επίθεση σε μια στιγμή που μεγάλες επιτυχίες του δήμου έχουν επιτευχθεί –ενώ η ανωτέρω συνεργασία έχει λήξει εδώ και 2,5 μήνες- και ο κόσμος επιβραβεύει τον κ. Δήμαρχο με το εκπληκτικό ποσοστό αποδοχής και δημοφιλίας του 67%. Επιτυχίες όπως ο ερχομός της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στο Άργος, η ανάθεση των μελετών για έργα που ο δήμος τα περίμενε για δεκαετίες όπως το κλειστό κολυμβητήριο, το κλειστό γυμναστήριο, το πνευματικό κέντρο και το κτήριο στέγασης της σχολής κ.α.
Οι στόχοι προφανείς αλλά το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και όσοι πιστεύουν ότι ο δήμος εκβιάζεται για να καρπωθούν τα οφέλη, τους πληροφορούμε ότι δεν είμαστε κοινωνοί των αντιλήψεών τους και αυτά που στο παρελθόν είχαν μάθει θα πρέπει να τα ξεχάσουν.”
Καλούνται οι τρεις συγγραφείς του κειμένου της αντιπολίτευσης να μας απαντήσουν ποιές  πολιτικές σκοπιμότητες εξυπηρετούνται από την επαναφορά ενός θέματος το οποίο έχει κλείσει οριστικά για το δήμο Άργους Μυκηνών.
Προφανώς ο επερχόμενος ποταμός των μεγάλων έργων έχουν τρομοκρατήσει τους «συνεταίρους της παρά…..πληροφόρησης» και επιδίδονται σε συντήρηση ενός θέματος το οποίο έχει λήξει για όλους εκτός από αυτούς που δεν έχουν κάτι άλλο να ασχοληθούν.
Επί των γραφομένων στο δελτίο τύπου της αντιπολίτευσης έχουμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα :
Καταρχήν θα πρέπει να μας  δώσουν  σαφή και ειλικρινή απάντηση για το πώς περιήλθε στα χέρια τους  το έγγραφο αυτό δεδομένου ότι ουδέποτε δημοσιεύθηκε στην «Διαύγεια»!!! καθιστώντας την υπόθεση τουλάχιστον ύποπτη…
Αναζητώντας οι ίδιοι «φαντάσματα» τους ενημερώνουμε ότι θα έπρεπε να γνωρίζουν και λόγω επαγγέλματος του ενός εκ των τριών συντακτών, ότι το εν λόγω έγγραφο ουδεμία έννομη συνέπεια παράγει καθόσον η διαδικασία πλήρωσης της θέσης του Γενικού Γραμματέα ρυθμίζεται , μεταξύ άλλων ,  από τις διατάξεις των άρθρων 18 του Ν. 2690/99 και 161 του Ν. 3584/2007  στις οποίες προβλέπεται ότι η η εν λόγω απόφαση παράγει αποτελέσματα από την δημοσίευσή της και μόνο.  Τους ενημερώνουμε ότι μία τέτοια απόφαση πρόσληψης , για να έχει οιαδήποτε έννομα αποτελέσματα ,  θα πρέπει να αναρτηθεί  στην Διαύγεια , να αποσταλεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου με υπηρεσιακό σημείωμα , συνοδευόμενο από την πλήρη σειρά των απαιτούμενων για την πρόσληψη εγγράφων και ακολούθως αφού γίνει έλεγχος νομιμότητας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να αποσταλεί μέσω αυτής για δημοσίευση στο ΦΕΚ οπότε και μόνο τότε αποκτά ισχύ . Άρα η απόπειρα «στησίματος» ενός θέματος έχει αποτύχει από την αρχή του. Με το να αναπαραγάγουν το θέμα αυτό οι ίδιοι βλάπτουν το δήμο και κανένας άλλος.
Αγνοώντας επιμελώς τα ανωτέρω ,τα οποία όφειλαν να γνωρίζουν , οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι το μόνο που επιθυμούν είναι η παραπληροφόρηση και η δημιουργία εντυπώσεων και μόνο χωρίς αντίκρισμα  αντιλαμβανόμενοι ότι ο πολιτικός τους χρόνος τελειώνει και η πορεία τους στην αντιπολίτευση καταδικάζεται από τον κόσμο καθημερινά.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Δαναού 3, Άργος 21200
( 2751360702 
     2751024444     
Fax : 27510-62696
Ε-mail: grafio.dimarxou@argos.gr