Ναύπλιο-Σύσκεψη για την αποζημίωση αγροτών στα μανταρίνια (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ναύπλιο-Σύσκεψη για την αποζημίωση αγροτών στα μανταρίνια (φωτο&βίντεο)

Δεκέμβριος 15, 2016 - 17:48

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Σύσκεψη υπό του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τάσσου Χειβιδόπουλου με την συμμετοχή του προέδρου του ΕΛΓΑ  Φάνη Κουρεμπέ με θέμα τις ζημιές που προκλήθηκαν στα μανταρίνια,εξ αιτίας των έντονων και παρατεταμένων  βροχοπτώσεων του Νοεμβρίου,πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στα γραφεία της αντιπεριφέρειας Αργολίδας .
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν οι βουλευτές του νομού Γιάννης Γκιόλας,Γιάννης Ανδριανός και Γιάννης Μανιάτης,ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος,ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Γαβρήλος ,από τον δήμο Άργους- Μυκηνών ο αντιδήμαρχος Χρήστος Πετσέλης και ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Δούρος,εκπρόσωποι συνεταιρισμών,γεωπόνοι και υπηρεσιακοί παράγοντες, επισημαίνοντας όλοι ότι για την πρόσφατη ζημιά στα μανταρίνια μοναδική αιτία ήταν οι παρατεταμένες βροχοπτώσεις,γεγονός που επιτρέπει στον ΕΛΓΑ την καταβολή αποζημιώσεων.
Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ  Φάνης Κουρεμπές τόνισε ότι λόγω και την κλιματική αλλαγή υπάρχουν προβλήματα στην παραγωγή, γενικότερα, και ήδη ο Οργανισμός -και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης - έχουν ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση επιπλέον χρηματοδότηση για την κάλυψη ζημιών από φυσικά φαινόμενα που μέχρι τώρα δεν κάλυπτε ο κανονισμός του ΕΛΓΑ.
 Ως προς το αίτημα των αγροτών της Αργολίδος δήλωσε ότι θα το εξετάσει σε συνεργασία με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και ότι την προσεχή Δευτέρα 19 του μηνός θα υπάρξει η σχετική απάντηση. (φωτογραφίες eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)

Βίντεο από την σύσκεψη https://youtu.be/xz5kXuRMW98

Βίντεο δήλωση του βουλευτή Γιάννη Γκιόλα https://youtu.be/GRW4TnpiJhY

Βίντεο δήλωση του βουλευτή Γιάννη Ανδριανού https://youtu.be/B64hnL6_af4

Βίντεο δήλωση του βουλευτή Γιάννη Μανιάτη https://youtu.be/shWQnfXAR7s

Βίντεο δήλωση του δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου https://youtu.be/vSPYIzCqd-U

 

 

ArgolidaPortal.gr Αργολίδα-Σύσκεψη για την αποζημίωση αγροτών στα μανταρίνια-ΕΛΓΑ

ArgolidaPortal.gr

ArgolidaPortal.gr

ArgolidaPortal.gr

ArgolidaPortal.gr