Απάντηση Κοντονή σε Ανδριανό για την σύλληψη απασχολούμενου σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Απάντηση Κοντονή σε Ανδριανό για την σύλληψη απασχολούμενου σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων

Δεκέμβριος 16, 2016 - 13:58

Απάντηση Κοντονή στην Ερώτηση Ανδριανού για την σύλληψη απασχολούμενου σε υπεύθυνη θέση στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στον Σκαραμαγκά με την κατηγορία του μέλους εγκληματικής οργάνωσης, η οποία εμπλέκεται σε παράνομη διακίνηση μεταναστών, διάπραξη ληστειών και διακίνηση ναρκωτικών.

Στην 8540/26-9-2016 Ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός με θέμα την σύλληψη απασχολούμενου σε υπεύθυνη θέση στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στον Σκαραμαγκά με την κατηγορία του μέλους εγκληματικής οργάνωσης, η οποία εμπλέκεται σε παράνομη διακίνηση μεταναστών, διάπραξη ληστειών και διακίνηση ναρκωτικών, απάντησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ. Σ. Κοντονής.

Στην απάντηση του Υπουργού αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

“Σύμφωνα με το υπ' αριθμ. 3167/7-11-2016 έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ναυπλίου 'σε βάρος των συλληφθέντων την 19-9-2016 έχει σχηματισθεί η υπό στοιχ. ΑΒΜ ΔΦ16/44 ποινική δικογραφία και διενεργείται από τον Ανακριτή Ναυπλίου η κύρια ανάκριση, η οποία είναι μυστική και δεν δυνάμεθα να προβούμε σε οποιαδήποτε παροχή πληροφοριών'.

Υπενθυμίζουμε ότι οι δικαστικές / εισαγγελικές αρχές γνωστοποιούν στοιχεία σχετικά με την πορεία ποινικών υποθέσεων αποκλειστικά στο πλαίσιο που διαγράφουν οι διατάξεις του Συντάγματος και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας επί σκοπώ διασφαλίσεως της αποτελεσματικότητας των εκάστοτε νομίμων ενεργειών τους. Κατά συνέπεια δεν επιτρέπεται κατά νόμον η παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας εις οιονδήποτε για την πορεία των τυχόν ερευνών”.