Ναύπλιο:Εξανάγκαζαν αλλοδαπούς να δουλεύουν χωρίς χρήματα στα χωράφια

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ναύπλιο:Εξανάγκαζαν αλλοδαπούς να δουλεύουν χωρίς χρήματα στα χωράφια

Δεκέμβριος 25, 2016 - 17:51

Συνελήφθησαν, χθες (24.12.2016) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 59 και 29 ετών, οι οποίοι με την βία κατακρατούσαν επτά (7) αλλοδαπούς, υπηκόους Ρουμανίας, ηλικίας από 18 έως 28 ετών, εξαναγκάζοντάς τους να εργάζονται σε αγροτικές εργασίες.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της εμπορίας ανθρώπων και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, ενώ περιλαμβάνει ακόμη έναν (1) 35χρονο ημεδαπό και έναν (1) 27χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Ρουμανίας, που αναζητούνται, καθώς και άγνωστους συνεργούς τους.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι περίπου από της αρχές του Δεκεμβρίου, ο 27χρονος υπήκοος Ρουμανίας, μαζί με άγνωστο συνεργό του, επίσης υπήκοο Ρουμανίας, εκμεταλλευόμενοι την κακή οικονομική κατάσταση των επτά (7) ομοεθνών τους και με το πρόσχημα της εξεύρεσης εργασίας στην Ελλάδα, τους οδήγησαν σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας, όπου τους παρέδωσαν στους 35χρονο, 59χρονο και 29χρονο.   

Επιπλέον, προέκυψε ότι κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ο 35χρονος, ο 59χρονος και ο 29χρονος, απειλώντας τους παραπάνω αλλοδαπούς και κρατώντας τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, τους κατακρατούσαν και τους εξανάγκαζαν να πραγματοποιούν αγροτικές εργασίες, χωρίς να τους καταβάλουν αμοιβή.  
Στην κατοχή του 29χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα, ενώ στους παθόντες παρασχέθηκε η απαιτούμενη αρωγή και προστασία.  
Ο συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.  

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 27χρονου και του 35χρονου και την ταυτοποίηση των αγνώστων συνεργών τους.