Τα βραβεία «Χρυσό Υψωμένο Μεσαίο Δάχτυλο» για το 2016

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τα βραβεία «Χρυσό Υψωμένο Μεσαίο Δάχτυλο» για το 2016

Δεκέμβριος 31, 2016 - 09:39

Φεύγει ο παλιός ο χρόνος, μπορεί να πει κάποιος ο «παλιόχρονος». Τι είδαμε τη χρονιά που μας εγκαταλείπει; Βασικά, το πορτοφόλι μας άδειο, για την ακρίβεια ακόμα πιο άδειο από πέρυσι και πρόπερσι. Τη ΝΔ να επιστρέφει στους νόμιμους ιδιοκτήτες της, αφού ο Κυριάκος συνεχίζει τη δυναστεία. Τον Τσίπρα από δεξιό να γίνεται νεοφιλελευθερο-σοσιαλιστο-κάτι αδιευκρίνιστο ακόμα. Είδαμε πολλά παράξενα και εξοργιστικά και ήρθε η ώρα να επιβραβεύσουμε τους πρωταγωνιστές με το «Χρυσό Υψωμένο Μεσαίο Δάχτυλο»!

Στη θέση δέκα, ο Καμμένος. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και συν-εταίρος είπε ανόητο τον Ερντογάν, διαβεβαίωσε τον Ιερώνυμο ότι με μια του λέξη θα ρίξει την κυβέρνηση, σταύρωσε τους πιλότους μας στη Σκύρο προτού πάνε για αναχαίτιση, ντύθηκε άπειρες φορές με στρατιωτική στολή και τον είπε «μπούλη» ο Πρωθυπουργός. Πάνο, περιμένουμε περισσότερα του χρόνου και είμαστε σίγουροι ότι θα μας τα δώσεις.

Στη θέση εννέα, ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες και ο Νίκος Παππάς. Ο διαγωνισμός κρίθηκε αντισυνταγματικός αλλά είχε πολύ σασπένς για τους παίκτες-υπερθεματιστές οι οποίοι έζησαν συνθήκες Big Brother και για τους δημοσιογράφους που ξεροστάλιασαν για το τίποτα τρία μερόνυχτα απ' έξω. Κυρίως, όμως, απέδειξε την... εμπιστοσύνη της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη: πού ακούστηκε Πρωθυπουργός να λέει ότι δεν μπορεί το ΣτΕ να αποφασίσει εναντίον του καλού του λαού, επειδή τα λεφτά από τις άδειες θα πήγαιναν σε προσλήψεις... Δώστε πίσω τις προκαταβολές να τελειώνουμε και ελπίζουμε του χρόνου να το ράβετε πού και πού!

Στη θέση οκτώ, οι γραφικές του ΣΥΡΙΖΑ: Η Βαγενά, που είπε ότι ο λαός άντεξε 400 χρόνια σκλαβιάς, δεν μπορεί να αντέξει ένα μνημόνιο; Η Θεανώ με τα γεμιστά της, η Σία που δεν λέει να καταλάβει ότι άλλο κατάληψη και άλλο τρομοκρατική επίθεση. Μαζί τους, το υπουργείο Προστασίας του Μπαχαλάκη, που κάνει εξαιρετική δουλειά και προφυλάσσει τους Αθηναίους από κάτι παλιο-τρόλεϊ που θέλουν να κυκλοφορούν νύχτα στην Πατησίων!

Στη θέση επτά, ο Άδωνις που ζητάει να διαγραφούν τα 200 εκατομμύρια δανείων της ΝΔ επειδή... έτσι. Η κυβέρνηση, επίσης, που ένας σκασμός υποθέσεις φοροδιαφυγής παραγράφονται μετά την 1η Ιανουαρίου αλλά εμείς πρέπει να πληρώνουμε τον καφέ μας ακριβότερο και οι μπλοκάκηδες να δίνουν σε Εφορία και Ταμείο το 85% του εισοδήματός τους. Όρσε!

Στη θέση έξι, ο Αλέξης Τσίπρας. Πολιτική μπορεί να μην έκανε, αλλά φέτος γύρισε τον κόσμο: Κίνα, Κούβα, Παρίσια, Βρυξέλλες τα γνωστά, όλα τα νησιά, έφτιαξε και γραφείο στη Θεσσαλονίκη από όπου εργάζεται δις τον μήνα. Συγχαρητήρια θερμά για την πρόοδό του στην αγγλική και για το γεγονός ότι με τον Μπαράκ βαρέθηκε τη ζωή του, αλλά με την Αντζελίνα ήταν όλο χαμόγελα. Ο δρόμος στο Χόλιγουντ είναι ανοιχτός, Αλέξη, για την εξουσία δεν ξέρω.

Στη θέση πέντε, ο Κυριάκος που δήλωσε ότι έξι μηνών έκανε αντίσταση. Κατ' εξαίρεση, του δίνουμε και τη Χρυσή Πιπίλα του Αντάρτη.

Στη θέση τέσσερα, ο Παύλος Πολάκης. Τόσο βρισίδι στον Ναό της Δημοκρατίας δεν είχε πέσει ποτέ. Να χαίρεται και την ξαδέρφη του για την υπόθεση του θανάτου του κοριτσιού στην Κρήτη: βγήκε η ΕΔΕ και τελικά την πλήρωσε η νοσηλεύτρια και όχι η ναρκομανής αναισθησιολόγος. Ωραίο σόι!

Στη θέση τρία, όλοι οι δημοσκόποι που έπεσαν(;) έξω. Και οι Έλληνες και οι ξένοι. Να αλλάξουν επάγγελμα ή να αλλάξουν μυαλά, πάντως και τώρα που μιλάμε ο Φιγιόν «βγαίνει πρώτος» στη Γαλλία, αλλά ποιος μπορεί να πιστέψει ότι μας φυλάνε τη Λεπέν για... έκπληξη;

Στη θέση δύο, δικαιωματικά, οι Κυρίτσης και Μουζάλας. οι οποίοι κάθε άλλο παρά χειρίζονται το προσφυγικό. Μάλλον προετοιμάζονται για λαμπρές καριέρες όξω όταν τελειώσει το πανηγύρι και έχουν κάνει καλά τη δουλειά τους. Ουστ!

Στη θέση ένα, δυστυχώς, ο ένας και μοναδικός Χάρος. Θέρισε χιλιάδες ψυχές φέτος: αμάχους, παιδιά, τη μισή μουσική σκηνή του πλανήτη. Ευχή για το 2017, να μην τον βοηθούν οι κυβερνήσεις με τις πολιτικές τους. Τα καταφέρνει μια χαρά και μόνος του!