Σωρριαστήκαμε...

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Σωρριαστήκαμε...

Ιανουάριος 06, 2017 - 23:08

Το σημερινό δεν παλεύεται εύκολα, ό,τι και να πει κάποιος. Διαβάζουμε την απόφαση δικαστηρίου(!), ελληνικού δικαστηρίου, σχετικά με την περιουσία των 600 δισ. ευρώ του Αρτέμη Σώρρα:

«Στην υπό κρίση περίπτωση αποδείχθηκε ότι ο πρώτος κατηγορούμενος (Αρτέμης Σώρρας), δυνάμει αμετάκλητου πληρεξουσίου, τυγχάνει διαχειριστής χρηματικού ποσού, ύψους εξακοσίων δισεκατομμυρίων δολαρίων (600.000.000.000), που ανήκει σε αλλοδαπή εταιρεία επενδύσεων, με την επωνυμία “Red Panther Limited”, που εδρεύει στο Λονδίνο της Μεγάλης Βρετανίας.

»Το ποσό αυτό έχει ενσωματωθεί σε έξι (6) διεθνή γραμμάτια του αμερικανικού ταμείου, ονομαστικής αξίας, εκάστου, εκατό δισεκατομμυρίων δολαρίων (100.000.000.000), λήξεως τον μήνα Αύγουστο του έτους 2014, τα οποία έχουν κατατεθεί σε λογαριασμό καταπιστεύματος και φυλάσσονται προς πίστωση και χορηγία της Ελληνικής Δημοκρατίας».

Αυτά γράφει, ανάμεσα σε άλλα εξωφρενικά, η υπ’ αριθμ. 67650/2013 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, η οποία ήδη έχει καταστεί αμετάκλητη. Δηλαδή κανείς δεν μπορεί να την αλλάξει. Διότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν φρόντισε να ασκήσει αναίρεση εναντίον της (τουλάχιστον για τις αιτιολογίες). 

Ο δικαστής αναγνώρισε ότι ο Αρτέμης Σώρρας είναι πιο πλούσιος από όλους τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον πλανήτη! Και αυτό δεν του φάνηκε περίεργο. Στον Άρειο Πάγο δεν φάνηκε περίεργο, ώστε να προσβάλλει την απόφαση; Σε κάποιον άλλον δικαστή, σε κάποιον, τέλος πάντων;

Η Ελληνική Δικαιοσύνη έβαλε τα χεράκια της και έβγαλε τα ματάκια της... Καθώς υπάρχει πια προηγούμενο και άντε να πείσει τώρα η προϊσταμένη της ΔΟΥ στον Άγιο Νικόλαο Σητείας τον εν εξάλλω καταστάσει φορολογούμενο ο οποίος απαίτησε να πληρωθεί το χρέος του στην Εφορία από τον λογαριασμό του Σώρρα και τα 600 δισ. ευρώ του, ότι τα λεφτά... δεν υπάρχουν!

Ο φορολογούμενος, λοιπόν, έκανε αναφορά εναντίον της προϊσταμένης της ΔΟΥ επειδή η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει αποφανθεί ότι ο Σώρρας... έχει και κατέχει!

Αν έχετε τον Θεό σας, η παραλογιά αυτή οδήγησε τη ΓΓΔΕ να εκδώσει εγκύκλιο(!) ώστε οι υπάλληλοι της ΔΟΥ να ειδοποιούν τους οπαδούς Σώρρα ότι το Ελληνικό Κράτος δεν είναι υποχρεωμένο να εφαρμόσει την απόφαση του... σοφού δικαστή. Αλλά αυτό δεν έφτανε για τον φορολογούμενο στην Κρήτη, ο οποίος υπέβαλε αναφορά στην προϊσταμένη της ΔΟΥ βάσει της δικαστικής απόφασης!

Και όλα αυτά, την ώρα που το κίνημα Σώρρα αποκτά διαστάσεις. Για άλλη μία φορά, η ερώτηση είναι: έχουμε κράτος; έχουμε θεσμούς; έχουμε κάτι, τέλος πάντων, που να προστατεύει τους πολίτες; Είναι τόσο δύσκολο για το ελληνικό κράτος να αποδείξει ότι ο Σώρρας λέει μπαρούφες;