Γιάννης Γκιόλας:Yπερβάσεις και στρεβλώσεις στον δανεισμό κομμάτων και ΜΜΕ (βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γιάννης Γκιόλας:Yπερβάσεις και στρεβλώσεις στον δανεισμό κομμάτων και ΜΜΕ (βίντεο)

Ιανουάριος 18, 2017 - 11:15

φωτογραφία eurokinissi

ΣΤΗΝ εκπομπή  ΄΄Πρωινή Ανάγνωση΄΄ , στο τηλεοπτικό  κανάλι της Βουλής , μίλησε ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ  Γιάννης Γκιόλας.

Προσκεκλημένος  του Γιώργου Γαβαλά  και της Κέλλυς  Κοντογεώργη ο κ. Γκιόλας αναφέρθηκε στο έργο της εξεταστικής επιτροπής  της Βουλής για τα  δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ , το υπό σύνταξη πόρισμα  και την επικείμενη , τελική, συνεδρίαση της επιτροπής, που προσδιορίστηκε για την προσεχή Παρασκευή 20 Ιανουαρίου.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Γκιόλας  τόνισε , μεταξύ  άλλων, ότι ΄΄το πόρισμα της πλειοψηφίας της επιτροπής, καταγράφει τις – κατά περίπτωση- υπερβάσεις , στρεβλώσεις , παρατυπίες κλπ που συνέτειναν  έτσι ώστε το ύψος των δανείων  σε ότι αφορά τα ΜΜΕ  να αγγίξει το 1,3δις ευρώ και σε ότι αφορά τα κόμματα  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ   τα 401 εκατομμύρια.

Ο  κ Γκιόλας πρόσθεσε ότι μετά και  την υποβολή του τελικού πορίσματος  είναι θέμα των αρμοδίων  διωκτικών οργάνων  να εξετάσουν τι ακριβώς συνέβη και ποιοι συνέβαλαν ( από αβλεψία η σκοπιμότητα? )στον υπέρμετρο αυτό δανεισμό.

Καταλήγοντας ο κ. Γιάννης Γκιόλας  επισήμανε ότι προφανώς  υπάρχει ανάγκη ενός θεσμικού πλαισίου  για τον έλεγχο  και την πλήρη διαφάνεια στα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων.

Περισσότερα  στο βίντεο που ακολουθεί…

https://www.youtube.com/watch?v=t9Qb-mTwTJw