Τατούλης από Επίδαυρο:Δεν υπάρχουν σύγχρονοι Μεσσίες-Ελπίδα αυτού του τόπου είναι οι ίδιοι οι πολίτες (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τατούλης από Επίδαυρο:Δεν υπάρχουν σύγχρονοι Μεσσίες-Ελπίδα αυτού του τόπου είναι οι ίδιοι οι πολίτες (φωτο&βίντεο)

Ιανουάριος 26, 2017 - 16:50

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

«Ο τόπος χρειάζεται τον άδολο πατριωτισμό, αυτόν που αποτελούσε το σκληρό πυρήνα στην ιστορική μας πορεία, που δεν έχει προσωπικά αφηγήματα» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στην ομιλία του στην 195η Επέτειο της Ά Εθνοσυνέλευσης Επιδαύρου, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017.

«Είναι ένας πατριωτισμός που φαίνεται κυρίως στα μάτια της νέας γενιάς και από τον οποίο πρέπει να εμπνευστεί η νέα γενιά. Να καταλάβει τα λάθη τα δικά μας, να πάρει πρωτοβουλίες και να βγει μπροστά, για να έχει ελπίδα και προσδοκία» συνέχισε ο κ. Τατούλης και επανέλαβε ότι «δεν υπάρχουν σύγχρονοι Μεσσίες. Ελπίδα αυτού του τόπου είναι οι ίδιοι οι πολίτες».

«Με ειλικρινή χαρά καλωσορίζω σήμερα όλους τους υψηλά ιστάμενους εκπροσώπους της πολιτικής ζωής του τόπου και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί αυτή η συνάντηση έχει ουσιαστικά ένα συγκεκριμένο χαρακτήρα» δήλωσε ακόμη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και υπογράμμισε την ανάγκη «να ξαναθυμηθούμε με καθαρή ματιά όλα αυτά τα γεγονότα τα οποία σημάδεψαν την εξέλιξη στον τόπο μας».

«Ερχόμαστε εδώ λοιπόν για να θυμηθούμε και να δούμε νοερά τις συνθήκες που έλαβε χώρα η Ά Εθνοσυνέλευση των Ελλήνων το 1821 στις 20 Δεκεμβρίου και θα πρέπει να θυμηθούμε ότι αυτή η προσπάθεια που ολοκληρώθηκε εδώ σε αυτό τον τόπο ξεκίνησε από το Άργος. Η σύγκρουση στρατιωτικών και πολιτικών ωστόσο έφερε τη Συνέλευση σε αυτό τον τόπο, ως τόπο ασφαλή» ανέφερε ακόμη ο κ. Τατούλης.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε επίσης ότι η Συνέλευση αυτή έγινε με αποκλεισμούς των στρατιωτικών. Κυριάρχησαν οι πολιτικοί και αυτό έχει την ειδική του αναφορά, γιατί θεωρούμε ότι αυτός ο τόπος βρήκε το δρόμο του μέσα από μια άυλη λογική μιας δήθεν συμφιλιωμένης, ενωμένης προσπάθειας. Δεν υπήρξε αυτή η διαδικασία. «Η χώρα αυτή βρήκε το δρόμο της μέσα από συγκρούσεις, μέσα από ανατροπές, μέσα από συμφωνίες, μέσα και κυρίως από το εθνικό υποσυνείδητο που έβαζε όλους τους Έλληνες, ο καθένας από τη δική του την πλευρά και με τις δικές του ιδιαιτερότητες, σε μια λογική υπεράσπισης της πατρίδας και του συμφέροντός της».

Ο τόπος μέσα από αυτές τις διαδικασίες, μέσα από αυτά τα ιστορικά συμβάντα έβρισκε πάντα το βηματισμό του, υποστήριξε ακολούθως ο Περιφερειάρχης και σημείωσε ότι όταν αρθρώθηκαν προσωπικά αφηγήματα ο τόπος είχε τις δικές του οδυνηρές περιπέτειες. «Το αφήγημα το πατριωτικό, το αφήγημα το επίκαιρο δεν μπορεί να έχει απλώς και μόνο ένα στυγνό, καταγγελτικό λόγο».

«Είμαστε όλοι εδώ μαζί για να εμπνευστούμε από όλους αυτούς που μας έφεραν εδώ» δήλωσε τέλος ο κ. Τατούλης και εξέφρασε «τη βαθιά προσήλωση στη Δημοκρατία, και στη δημοκρατική μας λειτουργία ως κοινωνία, την οποία θα πρέπει να έχουμε, και πάνω απ’ όλα την τήρηση των νόμων, που αποτελούν τα στοιχεία αυτό που θέλουμε να περιγράψουμε ως επιρροή από τον Ευρωπαϊκό Διαφωτισμό».      (φωτογραφίες eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)

 Παρακολουθήσετε το βίντεο της ομιλίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου https://youtu.be/56dqPj87XIk

ArgolidaPortal.gr Νέα Επίδαυρος-ΟΜΙΛΙΑ Π. ΤΑΤΟΥΛΗΣ 195Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ Α' ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ