Ανδριανός:Πότε θα ανοίξει το Βυζαντινό Μουσείο Άργους;

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ανδριανός:Πότε θα ανοίξει το Βυζαντινό Μουσείο Άργους;

Ιανουάριος 29, 2017 - 22:02

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λ. Κονιόρδου με θέμα την καθυστέρηση στην έναρξη λειτουργίας του Βυζαντινού Μουσείου του Άργους.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

“Με την παρούσα Ερώτηση ζητώ να πληροφορηθώ σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των εγκαινίων του Βυζαντινού Μουσείου Άργους, το οποίο ήδη πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 ήταν σχεδόν έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του στο κοινό, καθώς είχαν ολοκληρωθεί όλες οι σχετικές εργασίες και απέμενε μόνο η τοποθέτηση των εκθεμάτων στις προθήκες.

Επισημαίνεται ότι σε προηγούμενη σχετική Ερώτησή μου με αριθμό πρωτοκόλλου 108/8-10-2015, ο τότε Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Α. Μπαλτάς είχε απαντήσει μεταξύ άλλων πως:

“Επιβαρυντικοί παράγοντες για την ομαλή πορεία του έργου υπήρξαν, σύμφωνα με την αρμόδια Εφορεία, (α) η εφαρμογή του νέου Οργανισμού του Υπουργείου (του 2014) με τη συνακόλουθη κατάργηση Υπηρεσιών και τη δημιουργία νέων και (β) οι επιβληθέντες περιορισμοί στις τραπεζικές συναλλαγές. Σε κάθε περίπτωση, καταβάλλονται προσπάθειες και αναζητούνται διαρκώς λύσεις από την αρμόδια Εφορεία σε συνεργασίας με την Ειδική Υπηρεσία Τομέα Πολιτισμού του Υπουργείου και την αρμόδια Διαχειριστική Αρχή του ΠΕΠ Πελοποννήσου, προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί εντός του 2015”.

Δεδομένου του ότι βρισκόμαστε ήδη στο 2017, και η σημαντική αυτή πολιτιστική δομή για το Άργος και την Αργολίδα ακόμη δεν έχει ανοίξει τις πύλες της στο κοινό,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Πότε θα ανοίξει τις πύλες του για το κοινό το Βυζαντινό Μουσείο Άργους που αποτελεί άλλη μια σημαντική δομή πολιτισμού στην Αργολίδα”.