Πρεσβευτές του Δήμου Ναυπλιέων μαθητές του Γενικού Λυκείου Αγίας Τριάδας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πρεσβευτές του Δήμου Ναυπλιέων μαθητές του Γενικού Λυκείου Αγίας Τριάδας

Ιανουάριος 31, 2017 - 19:56

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Πρεσβευτές του Δήμου Ναυπλιέων θα αποτελέσουν οι μαθητές της Γ'τάξης του Γενικού Λυκείου Αγίας Τριάδας στα πλαίσια της πολυήμερης εκδρομής που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην αδελφοποιημενη πόλη Οttobrunn στο Μόναχο της Γερμανίας.
Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος πιστεύοντας ότι μόνο προστιθέμενη αξία και ποιότητα στην μαθητική κοινότητα θα αποδώσει μια τέτοιου είδους εκδρομή υποστήριξε και στήριξε με απόφαση του Δ. Σ. αυτή την επίσκεψη των παιδιών και των εκπαιδευτικών τους στην ευρωπαϊκή πόλη ,λαμβάνοντας πολύ σοβαρά υπόψιν την οικονομική συγκυρία και το κόστος που θα ήταν αδύνατον να επωμιστούν οι γονείς.
Οπως χαρακτηριστικά τόνισε, στις μέρες μας αναδύεται ως αναγκαιότητα η καλλιέργεια της συνείδησης του ευρωπαίου πολίτη με την ταυτόχρονη διατήρηση της εθνικής μας ταυτότητας.
Μια ξεχωριστή εμπειρία θα ζήσουν οι μαθητές με πολλαπλά οφέλη ,ανοίγοντας νέους ορίζοντες σκέψης , δράσης και έναρξης της διαδικασίας  αδελφοποίησης του σχολείου τους με σχολεία του εξωτερικού.
Και φυσικά ,ο κ. Κωστούρος συμπλήρωσε, ότι ο Δήμος θα είναι ανοιχτός σε κάθε σχολείο που θα εκφράσει και θα αιτηθεί μια ανάλογη πρόταση.
Η εκπαίδευση και γενικότερα η νεολαία είναι σε βασική προτεραιότητα και θα αποτελεί τον οδηγό στο Δήμο Ναυπλιέων.