Αποχωρούν οι δήμαρχοι από την επιτροπή του «Καλλικράτη»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αποχωρούν οι δήμαρχοι από την επιτροπή του «Καλλικράτη»

Φεβρουάριος 02, 2017 - 11:05

Να μην συμμετάσχει αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ στις συνεδριάσεις της επιτροπής για τον «Καλλικράτη» που έχει συστήσει το υπουργείο Εσωτερικών, αποφάσισαν σήμερα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του οργάνου.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, όπως γράφει η aftodioikisi.gr, εισηγήθηκε την προσωρινή αποχώρηση των δημάρχων από την επιτροπή, η λειτουργία της οποίας, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη, έχει παραταθεί μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.

Ο κ. Πατούλης πρότεινε η ΚΕΔΕ να στείλει τις προτάσεις της, στο υπουργείο Εσωτερικών για τις δομικές μεταρρυθμίσεις στον «Καλλικράτη», προκειμένου επί αυτών να τοποθετηθεί η ηγεσία του και κατόπιν να αποφασίσει αν θα επανέλθει στις συνεδριάσεις της Επιτροπής. Την πρόταση Πατούλη, στήριξαν οι εκπρόσωποι σχεδόν όλων των παρατάξεων, ζητώντας μάλιστα να περιληφθεί και στην απόφαση της σημερινής συνεδρίασης, η «μη αποχώρηση της ΚΕΔΕ από την επιτροπή».

Η ΚΕΔΕ κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών για κωλυσιεργία και υποστηρίζει ότι το έργο της επιτροπής δεν έχει συγκεκριμένο περιεχόμενο αφού δεν έχουν δοθεί άξονες από την ηγεσία του.

Επιπρόσθετα το ΔΣ της ΚΕΔΕ, αποφάσισε να καλέσει τον υπουργό, σε διευρυμένη συνεδρίαση του Οργάνου, προκειμένου να του εκθέσουν τις θέσεις τους.