Συλλαλητήριο αγροτών την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στο Άργος

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Συλλαλητήριο αγροτών την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στο Άργος

Φεβρουάριος 03, 2017 - 11:59

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Την Κυριακή 5 Φλεβάρη, θα γίνει δίωρος αποκλεισμός από τις 12-2μμ, της Εθνικής Οδού Κορίνθου-Άργους, στο ύψος του Ινάχου ποταμού.

Οι αγρότες του μπλόκου Άργους, ευχαριστούν τα σωματεία εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων, που παρευρέθηκαν στην σύσκεψη που διοργανώσαμε την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου στο Εργατικό Κέντρο Αργολίδας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι διοικήσεων 5 εργατικών σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, το Εργατικό Κέντρο Αργολίδας, 2 σωματεία αυτοαπασχολουμένων και 2 επιτροπές αγώνα εργαζομένων.

Στη συζήτηση υπήρξε γόνιμος διάλογος και μεταφορά εμπειρίας για την κατάσταση του κάθε κλάδου, ότι τα προβλήματα είναι κοινά και ότι χρειάζεται αγώνας με συμμαχία και αλληλεγγύη των μικρομεσαίων αγροτών, των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, των αυτοαπασχολούμενων, την νεολαία.

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι ο αγώνας αυτός πρέπει να είναι ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των κομμάτων που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, αγώνας ενάντια στην πολιτική της ΕΕ-ΔΝΤ, του μεγάλου κεφαλαίου, των τραπεζιτών και των βιομήχανων. Μόνο με την συμμαχία αγροτών, εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, νεολαίας και γυναικών, μπορούμε να βάλουμε φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική, διεκδικώντας την ανάκτηση των απωλειών μας.

Σε αυτή την κατεύθυνση συμφωνήθηκε ομόφωνα από τους εκπροσώπους, το προσχέδιο του ψηφίσματος των φορέων και δεσμεύτηκαν να συγκληθούν άμεσα τα ΔΣ τους για υιοθέτηση του πλαισίου.

Καλούμε και τα υπόλοιπα σωματεία εργαζομένων και τα αυτοαπασχολούμενων του νομού, να υιοθετήσουν το πλαίσιο των φορέων.

Να συμμετέχουν στο μεγάλο συλλαλητήριο των αγροτών, των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας, την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στις 6μμ, στο Άργος, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Για την καλύτερη προετοιμασία και οργάνωση του συλλαλητηρίου, θα γίνει νέα σύσκεψη με τη συμμετοχή σωματείων και φορέων, την Τρίτη 7 Φλεβάρη στο Εργατικό Κέντρο Αργολίδας, στο Άργος.

Πρόγραμμα Μπλόκου

Την Κυριακή 5 Φλεβάρη, θα γίνει δίωρος αποκλεισμός από τις 12-2μμ, της Εθνικής Οδού Κορίνθου  - Άργους, στο ύψος του Ινάχου ποταμού.

Τη Δευτέρα 6 Φλεβάρη, στις 6 μμ, θα καλωσορίσουμε στο χώρο του μπλόκου, τους εκπροσώπους των μπλόκων και των Αγροτικών Συλλόγων, ύστερα από το κάλεσμα  της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ), για παμπελοποννησιακή σύσκεψη των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων.

Η Συντονιστική Επιτροπή, καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες του Νομού, να συμμετέχουν στο μπλόκο με τα τρακτέρ, τα αγροτικά τους οχήματα, με την παρουσίας τους.