Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Τολού έκοψε την πίτα του

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Τολού έκοψε την πίτα του

Φεβρουάριος 04, 2017 - 23:31

Γιάννης Γκιόλας:  Ενθαρρυντικά  τα στοιχεία  ερευνών για  τον τουρισμό μας.
Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Τολού ασχολουμένων με τον Τουρισμό (Σ.Ε.Τ.) ιδρύθηκε το 1994 από 21 επαγγελματίες του τουρισμού , με σκοπό να προωθήσουν το Τολό στην παγκόσμια τουριστική αγορά.
Σήμερα αριθμεί 95 μέλη από το σύνολο των 130 μικρών και μεσαίων οικογενειακών επιχειρήσεων που λειτουργούν στο Τολό. Τα μέλη του είναι ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, τουριστικά γραφεία, γραφεία ενοικιάσης αυτοκινήτων, εστιατόρια, ταβέρνες,  μπαρ, εμπορικά μαγαζιά, εταιρεία κρουαζιέρας, και εταιρείες υπαίθριων δραστηριοτήτων.
Αποστολή του Συλλόγου είναι, όπως διαβάζουμε στη σελίδα τους www.tolo.gr  :
 
Η δημόσια προβολή του κάλλους και των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής  και των προσφερόμενων υπηρεσιών.
Η Ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και συναδελφικότητας μεταξύ των μελών.
Η παρέμβαση προς όλες τις κατευθύνσεις για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών των επαγγελματιών και η προστασία και αισθητική του περιβάλλοντος.
Η αλήθεια είναι ότι πράγματι καταβάλλονται αξιόλογες προσπάθειες από όλα τα κατά καιρούς Διοικητικά Συμβούλια του ΣΕΤ, με αποτέλεσμα να συμβάλλουν αποφασιστικά με μεράκι και ενθουσιασμό στην ποιοτική αναβάθμιση του Τουρισμού με πραγματική φροντίδα και αγάπη για το χωριό τους, το Τολό αλλά και το περιβάλλον του.
Τα περισσότερα μέλη είναι νέοι και καλοί γνώστες του τουριστικού αντικειμένου με πείρα στο επάγγελμα, πολυταξιδεμένοι και καλά σπουδαγμένοι.
Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου έκοψαν και την πίτα τους.
Παράλληλα όμως διοργάνωσαν και μια ημερίδα με θέμα το ελληνικό πρωινό. Όπου μας απέδειξαν ότι τελικά μπορούμε να γεμίσουμε τους μπουφέδες πρωινών των ξενοδοχείων της χώρας, με ελληνικά τοπικά εδέσματα, τυρόπιτες από ελληνικά τυράκια, ομελέτες με κάθε λογής φρέσκα ,εποχιακά λαχανικά και φρούτα, γιαούρτια, γλυκά και σπιτικές μαρμελάδες, χαμηλού κόστους, απόλυτα κερδοφόρα και κυρίως άκρως ανταγωνιστικά. Επιθυμία των επισκεπτών είναι άλλωστε να δοκιμάσουν την μοναδική ελληνική μεσογειακή κουζίνα.
Ένα πρόσθετο όφελος είναι βέβαια η αύξηση της κατανάλωσης των μοναδικών σε νοστιμιά τοπικών αγροτικών προϊόντων, καθώς και η οικονομική ενίσχυση του αγροτοκτηνοτροφικού κλάδου και της επιχειρηματικότητας.
Ο Βουλευτής Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης  Γκιόλας, που παραβρέθηκε στην εκδήλωση, ανέφερε στην ομιλία του, ότι από τις έρευνες σχετικά με τις προτιμήσεις των 27.500.000 επισκεπτών της χώρας  μας το 2016, προέκυψε πως οι περισσότεροι είναι ενθουσιασμένοι από το ελληνικό παραδοσιακό φαγητό.
Όπως εξάλλου αναφέρει σε ανάρτηση της η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά ,οι διεθνείς διοργανωτές ταξιδιών δηλώνουν «εκτόξευση» της τουριστικής ζήτησης για την Ελλάδα σε Γερμανία, Βρετανία, Ολλανδία και Αυστρία. Ήδη στην πρώτη μεγάλη τουριστική έκθεση του έτους στη Γερμανία, στη Στουτγάρδη, όπου σχηματοποιούνται οι πρώτες τάσεις στον κλάδο του τουρισμού για το 2017, η Ελλάδα πετυχαίνει αύξηση 41% στις κρατήσεις της.
Συγχαρητήρια στον δραστήριο Πρόεδρο τον Γιάννη Γεωργιδάκη και το Διοικητικό συμβούλιο, αλλά και τα μέλη του Συλλόγου, που  υποστηρίζουν ενωμένοι τα συμφέροντα του τουριστικού κλάδου, μεγιστοποιούν τα οφέλη στις επιχειρήσεις τους, αλλά ταυτόχρονα και στις τοπικές κοινωνίες.
Ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση και μας ενώνει η κοινή προσπάθεια για την οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία της Ελλάδας.