Να φέρουμε τη NASA, Θεανώ μου!

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Να φέρουμε τη NASA, Θεανώ μου!

Φεβρουάριος 08, 2017 - 23:02

Πρώτα σου αδειάζουν την τσέπη με φόρους, εισφορές, τόκους, πανωτόκια. Δεν αναφέρομαι μόνο στους τωρινούς, αλλά και στους προηγούμενους. Σου αδειάζουν τους λογαριασμούς, σου κάνουν κατασχέσεις, σε αναγκάζουν να δουλεύεις για τρεις κι εξήντα. Μετά, σε στήνουν σε μια ουρά για να πάρεις 200 ευρώ κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, το οποίο και δεν το βαφτίζουν όπως πρέπει, δηλαδή επίδομα, βοήθημα, ελεημοσύνη.

(Το εισόδημα, αγαπητοί, σημαίνει τα χρήματα που παίρνεις από την εργασία σου ή από άλλες δραστηριότητες. Δεν σημαίνει αυτά που σου δίνει το κράτος για να αγοράσεις δυο ψωμιά...)

Χαμός στις ουρές για το «εισόδημα». Χαμός και στην ηλεκτρονική σελίδα όπου προσπαθούν οι πολίτες να κάνουν τις αιτήσεις. Και η Θεανώ Φωτίου δικαιολόγησε τις δυσλειτουργίες του συστήματος, λέγοντας ότι το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν τεράστιο και... ούτε η NASA δεν θα τα είχε καταφέρει...

Η NASA δεν ξέρουμε τι θα έκανε αν θα έπρεπε να μοιράσει ένα βοήθημα, όμως κατόρθωσε να μην νιώθουν κάπου 50.000 των ΗΠΑ ηλίθιοι ή παραμελημένοι από το κράτος τους.

Και εξηγώ: Πέρυσι περίπου 50.000 πολίτες είχαν υπογράψει ένα αίτημα προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ με το οποίο ζητούσαν οι ΗΠΑ να κατασκευάσουν το Death Star -ναι, του αγαπημένου Νταρθ Βέιντερ το λαλά που θα ανατίναζε γαλαξίες στον αέρα αν δεν το ανατίναζαν πρώτα οι επαναστάτες. Και η NASA συνέταξε μια τεκμηριωμένη απάντηση κάμποσων σελίδων στην οποία εξηγούσε στους 50.000 πολίτες ότι κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατον, καθώς η κατασκευή του θα κόστιζε 8 τρισ. δολάρια και πάλι δεν θα μπορούσε να τεθεί σε τροχιά στο Διάστημα.

Εν ολίγοις, η υπηρεσία Διαστήματος των ΗΠΑ πήρε στα σοβαρά το παράλογο αίτημα μιας χούφτας πολιτών, αναλογικά με τον πληθυσμό την Ηνωμένων Πολιτειών, και απάντησε τεκμηριωμένα, δίχως να τους κάνει να αισθανθούν ηλίθιοι ή τρελοί.

Η ελληνική κυβέρνηση ούτε ένα βοήθημα (μπαρντόν, εισόδημα) δεν μπορεί να δώσει στους καθημαγμένους πολίτες της χώρας χωρίς να τους ταλαιπωρήσει και να τους κάνει να μοιάζουν με ζητιάνους.

May the Force be with us, Θεανώ...

Γαλανιάδη Εύα