Δήμος Άργους-Μυκηνών: Η αλήθεια για τα επιτόκια των λογαριασμών

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Δήμος Άργους-Μυκηνών: Η αλήθεια για τα επιτόκια των λογαριασμών

Ιούλιος 17, 2012 - 14:26

ο Δήμαρχος Δ. Καμπόσος-φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Με αφορμή τη διάδοση αναληθών φημών περί των επιτοκίων καταθέσεων του λογαριασμού που τηρεί ο Δήμος Άργους  - Μυκηνών, ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος, ζήτησε εγγράφως από την τράπεζα επιστολή που δίνεται στη δημοσιότητα.

Σε αυτή αναφέρεται ρητά πως το επιτόκιο του λογαριασμού όψεως του Δήμου ανέρχεται αυτή τη στιγμή στο 3,10%, ένα από τα υψηλότερα επιτόκια που παρέχονται για ανάλογους λογαριασμούς όψεως.

Σημειώνεται πως η συνεργασία με την εν λόγω τράπεζα, αποτελεί συνέχεια μακρόχρονης συνεργασίας με τον Καποδιστριακό Δήμο Άργους.

 

Για το θέμα, ο δήμαρχος κ. Δημήτρης Καμπόσος δήλωσε: «Επαναλαμβάνω πως οι δήμοι πρέπει να προασπίζουν τα συμφέροντά τους με κάθε τρόπο.

Είναι αναγκαίο και χρήσιμο να ενημερώνουμε τους πολίτες του Δήμου μας, με ειλικρίνεια και υπευθυνότητα. Θεωρώ ότι την επόμενη φορά που θα θελήσουν κάποιοι να ενημερώσουν το λαό για ο,τιδήποτε αφορά τη διαχείριση των χρημάτων του από το Δήμο, θα πρέπει τουλάχιστον να μιλούν με στοιχεία. Την τελευταία περίοδο παρατηρούμε με έκπληξη αρκετοί υπεύθυνοι και ανεύθυνοι να αναφέρονται σε απίθανους αριθμούς, που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Χωρίς στοιχεία, χωρίς πηγές, όπως τους βολεύει. Ανάλογες δηλώσεις έκαναν για τα αποθεματικά του Δήμου, τις δαπάνες για τα σχολεία, τις οφειλές προς τους προμηθευτές. Για όλα πήραν τις απαντήσεις που τους έπρεπαν. Και όμως δε φάνηκε να έχουν μάθει από τα λάθη τους. Τους προκαλούμε κάθε φορά που αναφέρονται σε ένα στοιχείο να παρουσιάζουν και την πρωτότυπη πηγή (όπως και εμείς άλλωστε κατά πάγια τακτική μας).

Η διαχείρισή μας, που μας επιτρέπει να φθάνουμε σε σημείο να διαπραγματευόμαστε τα επιτόκια καταθέσεων, τη στιγμή που δεκάδες δήμοι είναι στα όρια της χρεοκοπίας ή έχουν χρεοκοπήσει ήδη, δίνει τα εχέγγυα στους δημότες πως τα χρήματά τους αξιοποιούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τους βεβαιώνω πως η δική μας διαχείριση είναι η πιο ξεκάθαρη των τελευταίων ετών. Από την πρώτη στιγμή, δήλωσα ΟΛΑ στο ΦΩΣ, όλα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Δυστυχώς για τους ανεύθυνους και ευτυχώς για τους πολίτες, η ψήφος τους, τους έκρινε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές και είναι βέβαιο πως θα τους κρίνει και πάλι. [ακολουθεί αυτούσια η επιστολή της τράπεζας προς τον κ. Δήμαρχο]

 

 

 

 

Συνημμένα: