Ο «καλός», ο «κακός» και οι συμβασιούχοι

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο «καλός», ο «κακός» και οι συμβασιούχοι

Μάρτιος 03, 2017 - 00:23

Δεν ξέρω αν φτιάχνει ο Τσίπρας «κομματικό στρατό» παράνομα διορισμένων συμβασιούχων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όμως, που νομίζει ότι βρίσκεται ένα βήμα πριν από την πρωθυπουργική καρέκλα, είναι βέβαιος ως προς αυτό και διατυμπανίζει ότι δεν θα το επιτρέψει.

Ο Κυριάκος κατηγόρησε την κυβέρνηση για «προσλήψεις συμβασιούχων με προσδοκίες μονιμοποίησης», και προανήγγειλε απολύσεις για περιπτώσεις παράνομων μονιμοποιήσεων.

«Σήμερα χτίζεται ένας κομματικός στρατός εις βάρος των πολιτών», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, σε συνέντευξη του, στον ΑΝΤ1 και είπε για τον καιρό -που δεν ξέρουμε πόσο εγγύς είναι- της μελλοντικής πρωθυπουργίας του: «Απολύσεις δεν θα γίνουν, με εξαίρεση όσων μπήκαν παράνομα από την πίσω πόρτα. Δεν θα δεχτούμε παράνομες μονιμοποιήσεις».

Ο Κυριάκος δεν ξέρει τίποτα για κομματικούς στρατούς σαράντα χρόνια τώρα.

Ενδεχομένως... «πίσω πόρτα» να είναι για τον Κυριάκο η μονιμοποίηση των συμβασιούχων εκείνων που έχουν αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις για μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου. Αμφισβητεί τη Δικαιοσύνη ο Κυριάκος, όπως και ο Αλέξης; Καμία πρωτοτυπία, κατά πώς συμφέρει τον καθένα.

Αυτό, όμως, που πραγματικά μπορεί να βγάλει από τα ρούχα του κάθε εργαζόμενο στην Ελλάδα, είναι ότι ο Κυριάκος -και ο Αλέξης- δεν κάνουν απολύτως τίποτα, δεν ασχολούνται καθόλου με τα προβλήματα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, με τους μισθούς των 300 ευρώ -για τους οποίους άλλα λέει η Αχτσιόγλου και άλλα λέει ο Παπαδημητρίου-, με το γεγονός ότι απολύθηκαν περίπου 30.000 άνθρωποι τον Ιανουάριο, με το γεγονός ότι κλείνουν οι μικρές επιχειρήσεις η μία πίσω από την άλλη, με το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις εργαζόμενοι με «μπλοκάκι» δεν έχουν πληρωθεί επειδή οι εργοδότες δεν έχουν καταλάβει τι τους συμφέρει, με το γεγονός ότι επιχειρήσεις στην Ελλάδα στέλνουν συνοδούς στα ATM για να τους επιστρέφει ο εργαζόμενος μέρος από τον μισθό του!

Εκτός αν νομίζει η κυβέρνηση ότι με το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (εισόδημα η ελεημοσύνη, αν είναι δυνατόν!) καθάρισε!

Προσωπικά, θέλω στην καθαριότητα του Δήμου μου να υπάρχουν μόνιμοι υπάλληλοι, να σέβονται τη δουλειά τους και να έχουν όλο τον εξοπλισμό που δικαιούνται -για να απαιτώ κι εγώ να κλείνουν τα καπάκια των κάδων όταν τελειώνουν με το άδειασμά τους στο απορριμματοφόρο. Εφόσον οι άνθρωποι αυτοί είναι υπεύθυνοι για την υγεία μας, πρέπει να είναι καλοπληρωμένοι και μόνιμοι. Αλλά, επιτέλους, εδώ που έχουμε φτάσει, ο Τσίπρας και οι υπουργοί του που διορθώνουν μια αδικία σε σχέση με τους συμβασιούχους περνιούνται για «καλοί» -λες και δεν είναι υποχρεωμένοι από τον Νόμο!- και ο Κυριάκος που λυσσάει για την απόλυσή τους -εφόσον είναι παράνομα διορισμένοι- είναι ο «κακός» για τους συμβασιούχους και μπαμπούλας για τους δημοσίους υπαλλήλους ή φαντάζει καλός σε εκείνους που παλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί και σιχτιρίζουν με τους διορισμένους του Δημοσίου.

Για τα προβλήματα εκείνων των έρμων που αμείβονται με κουπόνια, που ξενιτεύονται, που παρατούν τις σπουδές τους για δουλειές του ποδαριού θα πει κάποιος κάτι ουσιαστικό;

Γαλανιάδη Εύα

Tags: