Ο Γιάννης Γκιόλας συγχαίρει το 1ο ΕΠΑΛ-ΕΚ Άργους για το Β βραβείο στο Φεστιβάλ Λάρισας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο Γιάννης Γκιόλας συγχαίρει το 1ο ΕΠΑΛ-ΕΚ Άργους για το Β βραβείο στο Φεστιβάλ Λάρισας

Μάρτιος 07, 2017 - 01:07

Τα συγχαρητήρια του  στο 1o  ΕΠΑΛ- Ε.Κ. Άργους  για τη νέα του διάκριση, στο  9ο  Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας, εξέφρασε ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας.

Η  Βράβευση των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ και 1ου  Ε.Κ. Άργους  με το Β  Βραβείο  έγινε για την ταινία τους : «Η ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας …  από την πλευρά του Λύκου»

Συγκεκριμένα ο κ. Γκιόλας   αναφέρει:

 ΄΄  Για άλλη μια φορά  τα παιδιά    του  1ου   ΕΠΑΛ-Ε.Κ. Άργους  μας εκπλήσσουν  ευχάριστα. Το  δεύτερο βραβείο που  κατέκτησαν σε ένα σημαντικό πολιτιστικό θεσμό , όπως αυτός της Λάρισας, αποδεικνύει  για πολλοστή φορά  τη δημιουργική δουλειά που γίνεται στο σχολείο  από  πρωτοπόρους μαθητές και εμπνευσμένους   δασκάλους.

Η  επιλογή του θέματος και ο τρόπος που το απέδωσαν καλλιτεχνικά είχε  ως αποτέλεσμα τη νέα αυτή διάκριση που  ήρθε ως  ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των μεγάλων  επιτυχιών του σχολείου.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους δημιουργούς και περιμένουμε πολλές ακόμη ξεχωριστές  διακρίσεις..΄΄

Σε ένα κατάμεστο Χατζηγιάννειο απονεμήθηκαν τα βραβεία στους νικητές με παρουσία όλων των σκηνοθετών που έλαβαν μέρος και των δύο μεγάλων της τέχνης Κώστα Τσιάνου και Κώστα Καζάκου.

"Η Ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας …από την πλευρά του Λύκου" είναι μια ταινία μυθοπλασίας, με το παραμύθι που αγάπησαν και με το οποίο μεγάλωσαν εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο. Ζωντανεύει μέσα από τη δημιουργία των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ και 1ου Ε. Κ. ΑΡΓΟΥΣ από μια άλλη οπτική γωνία.

Επειδή κάθε ιστορία έχει δυο πλευρές, οι μαθητές δημιουργοί παρουσιάζουν το γνωστό παραμύθι από την πλευρά του δυσφημισμένου λύκου. Στέλνουν με την ιστορία τους μηνύματα κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Μαζί μηνύματα για τον σεβασμό του περιβάλλοντος, της διαφορετικότητας και της αλληλοκατανόησης μεταξύ των ανθρώπων αλλά και διαφορετικών λαών. Όλοι μπορούμε να ζήσουμε ειρηνικά μαζί, φτάνει να το πιστέψουμε.
Η ταινία είναι γυρισμένη με την τεχνολογία Green Screen.

"Η ταινία είναι αφιερωμένη στην Ασπασία
στο κορίτσι που είναι μαχήτρια της ζωής!

Η ταινία στο Youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=-NkTJ2hO8Y0&t=894s