Άμεση η ανάγκη αντικατάστασης των πεπαλαιωμένων ασθενοφόρων στα Κέντρα Υγείας της Αργολίδας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Άμεση η ανάγκη αντικατάστασης των πεπαλαιωμένων ασθενοφόρων στα Κέντρα Υγείας της Αργολίδας

Μάρτιος 09, 2017 - 14:21

φωτογραφία © eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς την Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό με θέμα την ανάγκη αντικατάστασης των πεπαλαιωμένων ασθενοφόρων στα Κέντρα Υγείας της Αργολίδας.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

“Όπως έχω επισημάνει σε σειρά προηγούμενων παρεμβάσεών μου στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, το Κέντρο Υγείας Λυγουριού διαθέτει σήμερα δύο ασθενοφόρα με πάνω από ένα εκατομμύριο εγγεγραμμένα χιλιόμετρα, τα οποία βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση, χωρίς κλιματισμό και με συνεχείς βλάβες, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια τόσο των διαμετακομιζομένων όσο και των οδηγών και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Σε πρόσφατη συνάντησή μου με στελέχη του ΕΚΑΒ Αργολίδας μου επισημάνθηκε ότι μετά την απόκτηση δύο νέων μονάδων ασθενοφόρων και τη διάθεση άλλης μίας από το Νοσοκομείο Άργους, υπάρχει πλέον διαθέσιμη μονάδα ασθενοφόρου σε καλή λειτουργική κατάσταση που μπορεί να παραχωρηθεί στο Κέντρο Υγείας Λυγουριού για τις άμεσες ανάγκες αφού καλύπτει επείγοντα περιστατικά της ευρύτερης περιοχής. Για την πραγματοποίηση της διάθεσης χρειάζεται συνεργασία με την 6η ΥΠΕ και συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων.

Eπίσης πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την αντικατάσταση και του ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου, το οποίο επίσης βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση και χρήζει αντικατάστασης.

Κατόπιν αυτών και δεδομένης της κρισιμότητας του προβλήματος,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Ποιες άμεσες ενέργειες θα αναληφθούν για την τάχιστη διάθεση ενός ασθενοφόρου από το ΕΚΑΒ Αργολίδας στο Κέντρο Υγείας Λυγουριού.

Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα αντικατάστασης των πεπαλαιωμένων ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας Λυγουριού και το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου”.