«Tο Πρόγραμμα Δακοκτονίας θα εφαρμοστεί έγκαιρα»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

«Tο Πρόγραμμα Δακοκτονίας θα εφαρμοστεί έγκαιρα»

Μάρτιος 16, 2017 - 20:13

Απάντηση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης σε Ανδριανό για το πρόγραμμα δακοκτονίας 2017.
Στην 3722/23-2-2017 Ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός με θέμα το πρόγραμμα δακοκτονίας 2017, απάντησε ο αρμόδιος Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Β. Κόκκαλης.
Στην απάντηση του Υφυπουργού αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:
“Όσον αφορά στο Πρόγραμμα Δακοκτονίας 2017, επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με το από 1-3-2017 Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το Πρόγραμμα Δακοκτονίας θα εφαρμοστεί έγκαιρα με τον τρόπο που εφαρμόστηκε και την προηγούμενη χρονιά.
Επιπρόσθετα, αναφέρεται ότι το ΥΠΑΑΤ και το Υπουργείο Εσωτερικών βρίσκονται σε στενή συνεργασία για την επιτυχή και αποτελεσματική εφαρμογή του εν λόγω Προγράμματος. Ήδη το Υπουργείο Εσωτερικών έχει κάνει την κατανομή του προϋπολογισμού ανά Περιφέρεια και το ΥΠΑΑΤ έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την προμήθεια των υλικών δακοκτονίας. Συγκεκριμένα, η αρμόδια Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ φρόντισε άμεσα για τη μεταφορά των πιστώσεων. Αναλυτικότερα, αναφέρεται ότι η εν λόγω αρμόδια Γενική Διεύθυνση έχει ήδη στείλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την ενημέρωση του σχετικού διαγωνισμού, η οποία αναρτήθηκε την 10-3-1027 στο ηλεκτρονικό σύστημα. Σύμφωνα με την προκήρυξη, η τελευταία ημερομηνία υποβολής των προσφορών από τους υποψηφίους είναι η 12-4-2017.
Τέλος, πρέπει να τονισθεί ότι οι ανάγκες σε δακοκτόνα υλικά για τον πρώτο ψεκασμό, ο οποίος υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί να πραγματοποιηθεί στις αρχές του μηνός Ιουνίου, είναι ήδη καλυμμένες”.