«Νοιάζομαι και Δρω» στο 3ο Δημοτικό Άργους (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

«Νοιάζομαι και Δρω» στο 3ο Δημοτικό Άργους (φωτο&βίντεο)

Μάρτιος 20, 2017 - 22:25

φωτογραφία © eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο 3ο Δημοτικό σχολείο Άργους η οποία σαν κεντρικό θέμα είχε την αποδοχή της διαφορετικότητας μέσα από εθελοντικές δράσεις για τη φιλοζωία. Η εκδήλωση οργανώθηκε από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Νοιάζομαι και δρω» που εκπαιδεύει τους μαθητές στον εθελοντισμό την αλληλεγγύη και την ενεργό πολιτειότητα.

Μια όμορφη Κυριακή περάσαμε στον χώρο του σχολείου μας! Μια ημέρα αφιερωμένη στην κατανόηση της διαφορετικότητας, στους στόχους, στη φιλία, τις αξίες, στο ότι μπορεί να είμαστε διαφορετικοί αλλά μαθαίνουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας και τον διπλανό μας! Πολλά παιδιά, μαζί με τους γονείς τους από το σχολείο μας αλλά και από άλλα σχολεία ήρθαν μαζί μας!

Προβλήθηκε η ταινία «Racing stripes» η οποία διηγείται την ιστορία μιας μικρής ζέβρας που καταφέρνει να πραγματοποιήσει το όνειρό της και να γίνει άλογο κούρσας. Στο τέλος της ταινίας η κυρία Emmanouela Kourou ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, έκανε διάλογο με τα παιδιά για τα μηνύματα της ταινίας! Συμμετείχαν όλα τα παιδιά, λέγοντας την γνώμη τους!

Από τον Φιλοζωικό σύλλογο "Λάιζα" γνωρίσαμε ένα πρώην αδέσποτο σκύλο και μιλήσαμε για το τι σημαίνει να έχεις κατοικίδιο! Είναι ευθύνη. Χρειάζεται φροντίδα! Δεν είναι παιχνίδι το ζώο να παίζουμε και να το αφήνουμε όταν βαριόμαστε! Έχουμε ευθύνη!

Η κυρία Rina Kachrimani εκπαιδεύτρια φυσικής αγωγής με εξειδίκευση στην ιπποθεραπεία, μίλησε στα παιδιά για την φροντίδα των αλόγων αλλά και για την χρησιμότητα τους σε ανθρώπους με κινητικά και όχι μόνο προβλήματα!

Ευχαριστούμε τις μητέρες που βοήθησαν στην υλοποίηση της ιδέας του Συλλόγου! Όλα ήταν χειροποίητα και πραγματικά χρειάστηκαν χέρια! Τα πορτοκάλια που έφερε ένας μπαμπάς πάντα βοηθός και υποστηρικτής του Συλλόγου! Ο διευθυντής μας που στέκεται πάντα δίπλα μας έμπρακτα αλλά και οι δάσκαλοι μας!

Τέλος ευχαριστούμε τα τοπικά ΜΜΕ και BLOGS  που έκαναν γνωστή την εκδήλωση μας!

Σας περιμένουμε στην επόμενη δράση μας, η οποία είναι ενταγμένη στην πανελλήνια δράση καθαρισμού της χώρας μας,  Lets do it Greece, με υποδοχή της Άνοιξης, καθαρισμό των χώρων πρασίνου στο σχολείο μας, φύτεμα λουλουδιών, συλλογή ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών για ανακύκλωση και πικ νικ την Κυριακή 2 Απριλίου!

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο προέδρος του Ν.Π. Κοινωνικής Μέριμνας και Αθλητισμού του Δήμου Άργους -Μυκηνών Βαγγέλης Τζαβέλλας και η τοπική σύμβουλος Πένυ Καχριμάνη. (φωτογραφίες © eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)

ArgolidaPortal.gr Εκδήλωση «Νοιάζομαι και Δρω» στο 3ο Δημοτικό Άργους-Εθελοντισμός-Αλληλεγγύη