Καμπόσος:Αποκεντρωμένη διαχείριση στα χέρια των Δήμων (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Καμπόσος:Αποκεντρωμένη διαχείριση στα χέρια των Δήμων (φωτο&βίντεο)

Μάρτιος 22, 2017 - 12:44

Ενιαία γραμμή πλεύσης Δημάρχων της Πελοποννήσου για τα σκουπίδια

Ρεπορτάζ του astrosnews.gr

Συνάντηση Δημάρχων της Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Άστρος με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Συγκεκριμένα, το μεσημέρι στο Δημαρχείο στο Αστρος ο Δήμαρχος κ. Π. Μαντάς υποδέχτηκε το Δήμαρχο Τρίπολης κ. Παυλή, Άργους κ. Καμπόσο, Σπάρτης κ. Βαλιώτη, ενώ υπήρχε ανοιχτή επικοινωνία και με τον Δήμαρχο Κορίνθου κ. Πνευματικό.
Σκοπός της συνάντησης η ενιαία στάση που θα κρατήσουν η Δήμοι στην αυριανή συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ που είναι το όργανο των Δήμων και έχει και την ευθύνη για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Οι Δήμαρχοι λοιπόν θα ζητήσουν να αναλάβει ο ΦΟΔΣΑ πρωτοβουλίες κυρίως για την ενδιάμεση (προσωρινή) διαχείριση, με τους Δήμους να διαχειρίζονται αποκεντρωμένα τα σκουπίδια τους, με σκοπό να κλείσουν όλες οι παράνομες χωματερές.
Παρόντες στην συνάντηση ήταν και ο πρώην Δήμαρχος και μέλος του ΦΟΔΣΑ κ. Σκαντζός, καθώς και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γκαύρος. Στη συνέχεια οι Δήμαρχοι επισκέφθηκαν το χώρο του ΚΔΑΥ στον Τάνο, κάνοντας δηλώσεις τόσο για την προσωρινή όσο και τη μόνιμη διαχείριση, για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρει ο ΦΟΔΣΑ, για τη στάση της Περιφέρειας κ.ά.
ΜΑΝΤΑΣ: «Η λειτουργία της μονάδας προσωρινής διαχείρισης ήταν και είναι απαραίτητη για το κλείσιμο και την αποκατάσταση του παράνομου και ανεξέλεγκτου ΧΑΔΑ που λειτουργούσε απο το 2006. Λύση για τη διαχείριση του υπολείμματος».
ΠΑΥΛΗΣ: «Στην Τρίπολη περνάμε στην προσωρινή διαχείριση απορριμμάτων. Εχουμε την πρόθεση να εξυπηρετήσουμε όμορους Δήμους. Μέσω ΦΟΔΣΑ οι λύσεις. Διαχείριση με χαμηλό κόστος. Τα πρόστιμα να τα ικανοποιήσουν αυτοί που μας έφεραν σ’ αυτό το σημείο.»
ΚΑΜΠΟΣΟΣ: «Αποκεντρωμένη διαχείριση στα χέρια των Δήμων. Χαμηλές τιμές. Βάσει του ΦΟΔΣΑ είναι οι Δήμοι. Κάποιοι Δήμαρχοι δεν θέλουν να δουλέψουν λίγο παραπάνω. Διαφορές με Περιφέρεια. Αμφίβολες οι εγγυημένες ποσότητες». https://youtu.be/AQlznh6GCkU
ΒΑΛΙΩΤΗΣ: «Θέσεις και πολιτικές για να λειτουργήσει ο ΦΟΔΣΑ».
Περισσότερα βίντεο στο astrosnews.gr

astrosnews ΔΙΑΧΕΙΡ ΑΠΟΡΡΙΜΜ 21 3 17 ΜΑΝΤΑΣ

astrosnews ΔΙΑΧΕΙΡ ΑΠΟΡΡΙΜΜ 21 3 17 ΚΑΜΠΟΣΟΣ