Περιοδεία του αν. υπουργού πολιτισμού Κ.Τζαβάρα στους αρχαιολογικούς χώρους της Αργολίδας (φωτογραφίες)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Περιοδεία του αν. υπουργού πολιτισμού Κ.Τζαβάρα στους αρχαιολογικούς χώρους της Αργολίδας (φωτογραφίες)

Ιούλιος 20, 2012 - 18:55

ΜΥΚΗΝΕΣ φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κώστας Τζαβάρας επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή, 20 Ιουλίου, Αρχαιολογικούς Χώρους και Μουσεία του Νομού Αργολίδος. Παράλληλα συναντήθηκε με εκπροσώπους των Εφορειών Αρχαιοτήτων της περιοχής και ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης των έργων που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ.
Πρώτος σταθμός της περιοδείας του Αναπληρωτή Υπουργού ήταν ο Αρχαιολογικός Χώρος και το Μουσείο της Επιδαύρου, όπου ενημερώθηκε για τα λειτουργικά του προβλήματα. Εντός της επόμενης εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού με τη συμμετοχή της Γενικής Γραμματέως Πολιτισμού κυρίας Λίνας Μενδώνη, της Προϊσταμένης της αρμόδιας Δ’ ΕΠΚΑ αλλά και στελεχών της Διεύθυνσης Μελετών Μουσείων και Πολιτιστικών Κτιρίων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα της αναβάθμισης των εκθεσιακών υποδομών που φιλοξενούν τα εξαιρετικής σημασίας ευρήματα.
Επίσης παρακολούθησε τις αναστηλωτικές εργασίες που πραγματοποιούνται στο Μικρό Θέατρο και στο Ενετικό Κάστρο στη Νέα Επίδαυρο. Ακολούθως επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου, το Μουσείο Άργους ,όπου ενημερώθηκε για την επικείμενη ένταξη στο ΕΣΠΑ των έργων επισκευής και επανέκθεσης, αλλά και το Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκηνών.

Στην περιοδεία του στο Νομό Αργολίδας ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κώστας Τζαβάρας συνοδευόταν από τον βουλευτή Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Ανδριανό και ξεναγήθηκε στους Αρχαιολογικούς Χώρους από τον Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής Συντήρησης Μνημείων Επιδαύρου καθηγητή κ. Βασίλη Λαμπρινουδάκη, τον Προϊστάμενο της 25ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κ. Δημήτρη Αθανασούλη και την Αν. Προϊσταμένη της Δ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων κα Άννα Μπανάκα.(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)
 

Συνημμένα: