Απάντηση Τόσκα σε Ανδριανό για την στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Επιδαύρου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Απάντηση Τόσκα σε Ανδριανό για την στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Επιδαύρου

Απρίλιος 03, 2017 - 15:35

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Απάντηση Τόσκα σε Ανδριανό:

Καταβάλλονται προσπάθειες για την επαρκέστερη δυνατή στελέχωση των περιφερειακών αστυνομικών Υπηρεσιών με ανθρώπινο δυναμικό. Έχουν ήδη δρομολογηθεί οι απαιτούμενες διαγωνιστικές διαδικασίες για την προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού.

Στην 1314/2-2-2017 Αναφορά που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός με θέμα έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας που επισημαίνει την ανάγκη στελέχωσης του νεοσυσταθέντος Αστυνομικού Τμήματος Επιδαύρου με το ανάλογο προσωπικό και την εξασφάλιση της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής, απάντησε ο αρμόδιος αν. Υπουργός Εσωτερικών κ. Τόσκας, επισημάινοντας μεταξύ άλλων ότι “καταβάλλονται προσπάθειες για την επαρκέστερη δυνατή στελέχωση των περιφερειακών αστυνομικών Υπηρεσιών με ανθρώπινο δυναμικό, αξιοποιώντας όλες τις παρεχόμενες δυνατότητες από την ορθολογική κατανομή της συνολικής δύναμης του Σώματος, σε συνάρτηση με τις ειδικές προβλέψεις του κανονισμού που διέπει τις μεταθέσεις και τις εν γένει μετακινήσεις του ένστολου προσωπικού”, καθώς και ότι “έχουν ήδη δρομολογηθεί οι απαιτούμενες διαγωνιστικές διαδικασίες για την προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού, με συγχρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους”.

Στην απάντηση του Υπουργού αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

“Ο σχεδιασμός της αναδιοργάνωσης- αναδιάταξης όλων των περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως αποτυπώνεται στο ΠΔ 7/2017 (ΦΕΚ Α'14), εξελίχθηκε στην κατεύθυνση της βελτίωσης της δομής και της αποτελεσματικότητάς τους στοχεύοντας στη δημιουργία δυναμικών και αποτελεσματικών υπηρεσιακών μονάδων, αλλά και στην ορθολογικότερη και αποδοτικότερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και του υλικοτεχνικού εξοπλισμού, προκειμένου να επιτευχθεί η αναβάθμιση των παρεχόμενων αστυνομικών υπηρεσιών στον πολίτη και συνολικά στο κοινωνικό σύνολο.

Υπενθυμίζεται δε ότι ο σχεδιασμός της συγκεκριμένης οργανωτικής δομής των αστυνομικών Υπηρεσιών προέκυψε βάσει σχετικής μελέτης, η οποία κατόπιν σχετικής κοινωνικής διαβούλευσης, έλαβε την έγκριση του Συμβουλίου Επιτελικού Σχεδιασμού και Διαχείρισης Κρίσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και ακολούθως αποτυπώθηκε στο εν λόγω ΠΔ. Σχετικά με τις ακολουθούμενες διαδικασίες τυγχάνουν τα από 22-9-2016 και από 20-12, 24-11 και 09-11-2015 Δελτία Τύπου του Υπουργείου (www.mopocp.gov.gr).

Επιπλέον, τονίζεται ότι η συγκεκριμένη μελέτη κατατέθηκε λαμβάνοντας υπόψη τα πληθυσμιακά, γεωμορφολογικά και εγκληματολογικά δεδομένα των διάφορων γεωγραφικών περιοχών, τις επελθούσες μεταβολές στη διοικητική διαίρεση της Χώρας ως απόρροια της εφαρμογής του ν.3852/2012 (ΦΕΚ Α'87), αλλά και πλήθος άλλων παραγόντων και πληροφοριών.

Παράλληλα, γνωστοποιείται ότι μέχρι την ολοκλήρωση της προαναφερόμενης διαδικασίας, καταβάλλονται προσπάθειες για την επαρκέστερη δυνατή στελέχωση των περιφερειακών αστυνομικών Υπηρεσιών με ανθρώπινο δυναμικό, αξιοποιώντας όλες τις παρεχόμενες δυνατότητες από την ορθολογική κατανομή της συνολικής δύναμης του Σώματος, σε συνάρτηση με τις ειδικές προβλέψεις του κανονισμού που διέπει τις μεταθέσεις και τις εν γένει μετακινήσεις του ένστολου προσωπικού. Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο υλοποίησης των διατάξεων του ΠΔ 7/2017, με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, καθορίζεται η κατανομή των οργανικών θέσεων, ανά αστυνομική Υπηρεσία, μεταξύ άλλων και της διαλαμβανόμενης στην εν λόγω αναφορά (Αστυνομικό Τμήμα Επιδαύρου), καθώς και η τοπική τους αρμοδιότητα.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του προαναφερόμενου σχεδιασμού, από την αρμόδια Διεύθυνση του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας θα πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες αρμοδιότητάς της (κατανομές – ανακατανομές), για την ενίσχυση των περιφερειακών Υπηρεσιών με μεταφορικά μέσα και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, μέσα από συνεκτίμηση των υπηρεσιακών προτεραιοτήτων και των γενικότερων αναγκών. Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι έχουν ήδη δρομολογηθεί οι απαιτούμενες διαγωνιστικές διαδικασίες για την προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού, με συγχρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους, ζήτημα για το ποίο σχετικό τυγχάνει το από 02-02 τ.ε. Δελτίο Τύπου του Υπουργείου (www.mopocp.gov.gr).

Εκ κατακλείδι, καθίσταται σαφές ότι, με την έναρξη υλοποίησης των ρυθμίσεων και τη λειτουργία των αστυνομικών Υπηρεσιών, βάσει της νέας οργανωτικής τους δομής, θα καταδειχθεί με σαφήνεια στους πολίτες των τοπικών κοινωνιών η αποτελεσματικότητα των ρυθμίσεων αυτών και θα αποδειχθεί έμπρακτα ότι η αναβάθμιση της ποιότητας της αστυνόμευσης όλων των περιοχών δεν εξαρτάται από αποσπασματικές, τοπικής εμβέλειας παρεμβάσεις, αλλά από ένα συνολικό, συστηματικό και υπεύθυνο σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός πλήρους, ορθολογικού και συγκροτημένου προγράμματος αναδιάρθρωσης των περιφερειακών Υπηρεσιών του Σώματος”.