Ανδριανός:Γιατί δεν εκπροσωπήθηκε η Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στο Ναύπλιο;

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ανδριανός:Γιατί δεν εκπροσωπήθηκε η Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στο Ναύπλιο;

Απρίλιος 06, 2017 - 01:21

Ανδριανός στη Βουλή: Η μη εκπροσώπηση της Κυβέρνησης στις εκδηλώσεις  για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Ναύπλιο, συνιστά ευθεία προσβολή έναντι της ιστορίας και του εθνικού  συμβολισμού της πρώτης πρωτεύουσας του ελεύθερου ελληνικού κράτους.

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Επικρατείας κ. Δ. Τζανακόπουλο με θέμα την απουσία εκπροσώπου της Κυβέρνησης στις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Ναύπλιο.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

“Η απουσία εκπροσώπου της Κυβέρνησης από τις φετινές εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου και την παρέλαση στρατιωτών του ΚΕΜΧ και των μαθητών των σχολείων του Ναυπλίου που πραγματοποιήθηκαν στην ιστορική πρώτη πρωτεύουσα του ελεύθερου ελληνικού κράτους και έδρα της κυβέρνησης του Ιωάννη Καποδίστρια συνιστά ευθεία προσβολή έναντι της ιστορίας και του εθνικού συμβολισμού της πόλης και προκάλεσε ερωτηματικά στους πολίτες του Ναυπλίου και της Αργολίδας καθώς και στους επισκέπτες της περιοχής.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Για ποιο συγκεκριμένο λόγο δεν εκπροσωπήθηκε φέτος η Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Ναύπλιο”.