Ναύπλιο-Αντιδράσεις των εργαζομένων του νοσοκομείου για την κάλυψη εφημερίας από έναν γιατρό

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ναύπλιο-Αντιδράσεις των εργαζομένων του νοσοκομείου για την κάλυψη εφημερίας από έναν γιατρό

Απρίλιος 06, 2017 - 12:48

Ανδριανός σε Υπουργό Υγείας:  Εγκυμονεί κινδύνους για τους νοσηλευομένους στη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου η απόφαση ο εφημερεύων ιατρός να καλύπτει παράλληλα χειρουργική κλινική, παθολογική κλινική, επείγοντα στο χώρο των εκτάκτων, αλλά και τον συντονισμό πιθανής διακομιδής.

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή  Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Ξανθό με θέμα τους κινδύνους που εγκυμονεί για τους νοσηλευομένους στη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου η απόφαση ο εφημερεύων ιατρός να καλύπτει παράλληλα χειρουργική κλινική, παθολογική κλινική, επείγοντα στο χώρο των εκτάκτων, αλλά και τον συντονισμό πιθανής διακομιδής.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

“Με το διαβαθμισμένο ως εξαιρετικά επείγον, 2043/5-4-2017 έγγραφό της προς τους Ιατρούς που πραγματοποιούν εφημερία στη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου, η Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας, εντέλεται  τα παρακάτω:

'Με το 10759/14-3-2017 έγγραφο της 6ης ΥΠΕ όπου ρητά αναφέρεται η κάλυψη-εξασφάλιση εφημέρευσης των Νοσηλ. Μονάδων, ο Αν. Διοικητής κ. Φαράντος όρισε για κάποιες εφημερίες να υπάρχει παράλληλη κάλυψη των ΠΘ και Χειρ. Νοσηλευομένων ασθενών από τον (την) ίδιο γιατρό. Αυτονόητο είναι ότι ο ίδιος Ιατρός καλείται ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ που τυχόν προκύψουν και τα ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ στο χώρο των Εκτάκτων. Σε περίπτωση αδυναμίας λυσιτελούς αντιμετώπισης, καλείται το ΕΚΑΒ για διακομιδή στη ΝΜ Άργους και σε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ περίπτωση καλείται ο εφημερεύων Ετοιμότητας. Κάθε άρνηση παροχής αυτής της υπηρεσίας αποτελεί και ΑΡΝΗΣΗ εκτέλεσης ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ, με διοικητικές και πειθαρχικές συνέπειες για τον υπόλογο Ιατρό'.

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω, αυτές οι πρακτικές νοσηλείας που έχουν προκαλέσει σειρά αντιδράσεων στους εργαζομένους της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου, εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για τους νοσηλευομένους στη Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Με ποιες συγκεκριμένες άμεσες ενέργειες θα διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των εφημεριών στη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου, ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η ζωή και η υγεία των νοσηλευομένων”.