Ανδριανός:Χρέος της πολιτείας να δώσει λύσεις στους αγρότες (βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ανδριανός:Χρέος της πολιτείας να δώσει λύσεις στους αγρότες (βίντεο)

Απρίλιος 08, 2017 - 00:16

φωτογραφία © eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ανδριανός σε Αποστόλου για την πορεία υλοποίησης του Αναβάλου και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της Αργολίδας.

Με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευ. Αποστόλου στην Αργολίδα, ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός αφού τον καλωσόρισε, του έθεσε ζητήματα που αφορούν την πορεία υλοποίησης του Αναβάλου και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Αγροτικός κόσμος της Αργολίδας, θέματα που έχει αναδείξει επανειλημμένως μέσα από τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο, τις ομιλίες του στη Βουλή και τις παρεμβάσεις του στον κ. Αποστόλου.
Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τον Ανάβαλο ο κ. Ανδριανός υπογράμμισε την ανάγκη μέσα στο χρονικό πλαίσιο της σύμβασης, που έχει οριστεί σε 24 μήνες, όχι μόνο να προχωρήσουν οι σχετικές εργασίες της επέκτασης προς σε Ασκληπιείο και Επίδαυρο, αλλά και οι μελέτες και τα έργα στους δευτερεύοντες αγωγούς ώστε το έργο να αποδοθεί έτοιμο προς χρήση προς τους αγρότες της περιοχής, ενώ ταυτόχρονα ζήτησε τη δέσμευση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για τα συγκεκριμένα βήματα που θα γίνουν και το χρονοδιάγραμμα των έργων επέκτασης προς Ερμιονίδα, που ενώ έχει γίνει η οριστική παραλαβή της μελέτης, τα τεύχη δημοπράτησης είναι έτοιμα εδώ και ενάμιση χρόνο, έχει ενταχθεί στη ΣΑΕ 081/8 αλλά δεν έχει δημοπρατηθεί. Επισήμανε επίσης την ανάγκη να ολοκληρωθεί το έργο επέκτασης προς Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτια, Χώνικα, Αεροδρόμιο, Ελληνικό και Μιδέα, μέρος του οποίου έχει ήδη κατασκευαστεί, για να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες τις ευρύτερης περιοχής και να φτάσει το νερό και στον αγωγό που ήδη έχει κατασκευαστεί μέχρι τη Μιδέα. Τέλος, ο κ. Ανδριανός αναφέρθηκε στη δυνατότητα εκμετάλλευσης της παραγόμενης ενέργειας από μονάδες φωτοβολταϊκών στο δίκτυο του Αναβάλου μέσω αξιοποίησης κονδυλίων του ΕΣΠΑ για την μείωση του κόστους νερού που πληρώνει ο παραγωγός.
Ακόμη, ο κ. Ανδριανός έθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί εσπεριδοειδών και οι ελαιοπαραγωγοί λόγω των ζημιών από ασθένειες και καιρικά φαινόμενα λόγω της κλιματικής αλλαγής, και τόνισε την ανάγκη να αναθεωρηθεί ο Κανονισμός Ασφάλισης του ΕΛ.Γ.Α, και να προχωρήσει η κατοχύρωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του λαδιού της περιοχής, με την προώθηση του σχετικού φακέλου για τον χαρακτηρισμό του ως ΠΟΠ, και η αντιμετώπιση των προβλημάτων με τους δασικούς χάρτες.
Ο κ. Ανδριανός τέλος, μετέφερε στον Υπουργό τις  φωνές αγωνίας των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των αλιέων για την κατάσταση που καλούνται να αντιμετωπίσουν, με το κόστος παραγωγής να είναι στα ύψη, τον τιμωρητικό ΦΠΑ στα αγροεφόδια και τις ζωοτροφές, τις τιμές παραγωγού που συχνά δεν φτάνουν για να καλύψουν καν τα έξοδα, και τα χρέη να συσσωρεύονται, και τόνισε το χρέος της πολιτείας να σκύψει στο πρόβλημα και να δώσει λύσεις στους αγρότες που αισθάνονται ότι το κράτος, αντί να τους βοηθά στην προσπάθειά τους, τους βάζει εμπόδια και τους φορτώνει με διαρκώς και περισσότερα βάρη.

ArgolidaPortal.gr Επίδαυρος-Ανδριανός για Ανάβαλο και προβλήματα των αγροτών της Αργολίδας