Πρωτοβουλία Clean Up Day στο Άργος

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πρωτοβουλία Clean Up Day στο Άργος

Απρίλιος 21, 2017 - 22:09

Το Σάββατο 22 Απριλίου 2017, η Πρωτοβουλία Clean Up Day, συγκροτεί εθελοντικές ομάδες με αντικείμενο τον καθαρισμό των πινακίδων οδικής κυκλοφορίας του Δήμου μας, η οποία θα γίνει την επομένη, Κυριακή 23 Απριλίου 2017. Για την γνωστοποίηση, διάδοση και δήλωση συμμετοχών θα λειτουργήσει περίπτερο στην κεντρική πλατεία κατά το διήμερο 22/23 Απριλίου.

Με σύνθημα «Καθαρές Πινακίδες» και ξεκινώντας από κεντρικές οδούς της πόλης μας οι οποίες παρουσιάζουν σημαντικό πρόβλημα βανδαλισμού των πινακίδων οδικής σήμανσης, θα υλοποιηθούν βελτιωτικές εργασίες σε πινακίδες οδικής σήμανσης στους κεντρικούς άξονες και σε παράπλευρες οδούς των προβληματικών περιοχών.

Σκοπός της εκστρατείας είναι η άμεση ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού πάνω στο μεγάλο πρόβλημα της καταστροφής των σημάτων του Κ.Ο.Κ., καθώς και η ενεργή υποστήριξη της υπεύθυνης και ασφαλούς οδήγησης, της πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής στις πόλεις, που ενισχύονται σημαντικά όταν οι πινακίδες οδικής σήμανσης διατηρούνται σε καλή κατάσταση.

Οι «βρώμικες» και κατεστραμμένες πινακίδες αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στο δρόμο ενώ συμβάλλουν και στην υποβάθμιση του αστικού τοπίου.

Αντίθετα, οι καθαρές και ευδιάκριτες πινακίδες σήμανσης:

• ενισχύουν την οδική ασφάλεια για οδηγούς και πεζούς, μειώνοντας τον κίνδυνο σοβαρού ατυχήματος και απώλειας ζωών,

• παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, επιτρέποντας στους οδηγούς να αντιδράσουν έγκαιρα και σωστά, ακόμα και όταν κινούνται σε άγνωστες διαδρομές

• διαθέτουν ανακλαστική επιφάνεια για να φαίνονται σε συνθήκες μειωμένης ορατότητας, ακόμα και από άτομα με δυσκολίες όρασης

• προστατεύουν όσους κινούνται στον δρόμο και ειδικά τα άτομα μειωμένης κινητικότητας (παιδιά, ΑΜΕΑ, ηλικιωμένους)

• διασφαλίζουν την ομαλή ροή της κίνησης, μειώνοντας την κυκλοφοριακή συμφόρηση και τον εκνευρισμό στον δρόμο

Διοργανωτές της δράσης, που τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Άργους – Μυκηνών, είναι το ΙΚΤΕΟ Ταραντίλης, η εταιρεία «ΗΛΙΟΣ» - Επιγραφές και η γραφίστρια Στεφανία Βολικάκη.

Υποστηρικτές της προσπάθειας είναι η εταιρεία ειδών καθαριότητας Careful, τα café “Εν Λευκώ”, “Homies” και “Parko”, το εστιατόριο “Ernesto”, η εταιρεία πετρελαιοειδών “ΚΟΛΟΒΟΣ”, τα ασφαλιστικά γραφεία “Μαρλαγκούτσος Πέτρος” και η εταιρεία γραφικών τεχνών “n-TYPO”.