Νικολάκου:Καλούμε την κυβέρνηση να υπογράψει το έργο ΣΔΙΤ (βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Νικολάκου:Καλούμε την κυβέρνηση να υπογράψει το έργο ΣΔΙΤ (βίντεο)

Απρίλιος 27, 2017 - 09:03

Συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου την Τετάρτη 25 Απριλίου στο Πνευματικό κέντρο στην Τρίπολη.

Η συνεδρίαση αυτή ήρθε δύο μέρες μετά τη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ Περιφέρειας Πελοποννήσου όπου συζητήθηκε το θέμα την υπογραφής μιας προγραμματικής σύμβασης με την περιφέρεια για τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Όπως ήταν αναμενόμενο, το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και η υπογραφή της ΣΔΙΤ συζητήθηκε και στη συνεδρίαση του ΠΕΣΥ. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Πατσαρίνος ρώτησε για το ποιες εξελίξεις υπάρχουν ύστερα από τη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ και την αναβολή συζήτησης του θέματος που αφορούσε στην υπογραφή της σύμβασης.

Η θεματική αντιπεριφερειάρχης κυρία Ντίνα Νικολάκου απάντησε, κάνοντας μια αναφορά στο έργο της Περιφέρειας για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, σχολιάζοντας και τις θέσεις μερικών δημάρχων της Περιφέρειας οι οποίοι εναντιώθηκαν στη ΣΔΙΤ της Περιφέρειας. 

Όπως ανέφερε η κυρία Νικολάκου, η κυβέρνηση θα δώσει καθαρή πολιτική λύση και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης σε κάθε περίπτωση έχει μείνει σταθερός στην επιλογή του για την επίλυση του σοβαρότατου προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο.

Ήδη έχουν γίνει γνωστές οι συζητήσεις  μεταξύ της κυβέρνησης και της αναδόχου εταιρίας.
 

Αυτό το έργο πρέπει να γίνει και θα γίνει.
 

Στον απόηχο των βαρύγδουπων δηλώσεων που έχουν γίνει από την πλευρά των μελών του ΦΟΔΣΑ τόσο μέσα στη συνεδρίαση, όσο και στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν οι δήμαρχοι, η αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι πολλοί πίστευαν ότι με το να προβάλουν την αντίθεσή τους στο έργο των απορριμμάτων θα μπορούσαν να παίξουν πολιτικά παιχνίδια.

Το θέμα που τέθηκε στον ΦΟΔΣΑ είναι αν θα πρέπει να προηγηθεί η ΚΥΑ με την οποία πιστεύουν οι δήμαρχοι ότι το υπουργείο θα ακύρωνε τον αναθεωρημένο ΠΕΣΔΑ.

Μεταξύ άλλων, η κυρία Νικολάκου αναφέρθηκε και στην κωλυσιεργία του ΦΟΔΣΑ, λέγοντας: «Το να μην αποφασίζει αν θέλει ή όχι το ΣΔΙΤ είναι δικό του θέμα, αλλά οι συνεχείς αναβολές δεν είναι καθαρή πολιτική θέση. Καλούμε την κυβέρνηση να υπογράψει το έργο, δεν υπάρχουν αδιέξοδα και η στάση του ΦΟΔΣΑ δεν είναι μια στάση ευθύνης. Το έργο θα γίνει. Είμαστε αμετάκλητοι στη θέση μας».

«Είμαστε ικανοποιημένοι καθώς το έργο αυτό είναι για τους πολίτες και δεν είναι ούτε κόκκινο ούτε πράσινο ούτε μπλε και δεν μπορεί κανείς να παίξει με αυτό το έργο. Αναμένουμε το υπουργείο και προχωράμε στην υπογραφή του έργου και σίγουρα θα υπάρξει και η ΚΥΑ του αναθεωρημένου ΠΕΣΔΑ», είπε, τέλος, η κυρία Νικολάκου.

Έφ.Κ

Βίντεο https://youtu.be/50PN_ugfYts