Την αδελφοποιημένη αντιπροσωπεία από την Κροστάνδη υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Την αδελφοποιημένη αντιπροσωπεία από την Κροστάνδη υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος

Απρίλιος 28, 2017 - 15:28

Την Παρασκευή 28 Μαΐου 2017, στις 11.00 το πρωί, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος υποδέχτηκε στο γραφείο του, στο δημαρχείο, τους εκπροσώπους της ρωσικής αντιπροσωπείας από την αδελφοποιημένη πόλη της Κροστάνδης με επικεφαλής τον Δήμαρχο της.

Η ρωσική αντιπροσωπεία αποτελείται από το Δήμαρχο της Κροστάνδης, κύριο ΔΟΒΛΑΝΙΟΥΚ ΟΛΕΓK, από τον σύμβουλο του, κύριο ΚΑΔΟΜΤΣΕΒ ΟΛΕΓK, από τον αντιπρόεδρο εξωτερικών σχέσεων της Αγίας Πετρούπολης κύριο ΚΑΛΓΚΑΝΩΦ ΒΙΑΤΣΙΣΛΑΒ  και τους επιχειρηματίες, οι οποίοι είναι και οι πρωτεργάτες της αδελφοποίησης των δυο δήμων, κυρίους Δημήτρη και Γιούρι ΣΑΟΥΛΙΔΗ.

Καλωσορίζοντας τα μέλη της αδελφοποιημένης  αντιπροσωπείας, ο δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος , αφού πρώτα  εξέφρασε  την μεγάλη χαρά του ιδίου και των φορέων του δήμου για τον ερχομό τους, αναφέρθηκε στους δεσμούς φιλίας μεταξύ των αδελφοποιημένων πόλεων αλλά και στις πρωτοβουλίες που μπορούν να αναπτυχθούν από δω και πέρα.

Συγκεκριμένα τόνισε, «Υπάρχουν κοινά ενδιαφέροντα και χημεία. Το κοινό θρήσκευμα και η ιστορία που μας συνδέουν είναι η βάση πάνω στην οποία χτίζουμε όλα τα υπόλοιπα. Υπάρχουν οι βάσεις και η διάθεση να οικοδομήσουμε πολλά οφέλη. Ο Ιερός Ναός του Αγίου Λουκά που εγκαινιάζουμε αύριο αποτελεί ένα Ρωσικό αποτύπωμα στην Ελλάδα, στον δήμο μας και φυσικά είναι ένας ισχυρός συνδετικός κρίκος μεταξύ των δύο λαών

Ο Δήμαρχος της Κροστάνδης χαρακτήρισε ιστορική την στιγμή για τις δύο πόλεις ,τις δύο χώρες, τους δύο λαούς και μετέφερε στον κύριο Κωστούρο την επίσημη πρόσκληση για να παρευρεθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβρη στην Κροστάνδη ,στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για την επέτειο των δέκα χρόνων από την αδελφοποίηση των δύο δήμων.

Και οι δύο δήμαρχοι αξιολόγησαν θετικά την εντατικοποίηση των επαφών μεταξύ των  μαθητών των δύο χωρών και εξέφρασαν από κοινού την άποψη ότι «οι ανταλλαγές μαθητών αποτελούν μοναδική ευκαιρία για την διασύνδεση των λαών, μιας και, ζώντας από κοντά έστω για λίγες ημέρες σε ένα διαφορετικό περιβάλλον, οι νέοι άνθρωποι  θα μπορέσουν να διαπιστώσουν τις ομοιότητες και διαφορές μεταξύ των λαών.

Η επίσκεψη έληξε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων ενώ ακουλούθησε ξενάγηση στην πόλη, με σταθμό στο άγαλμα του Καποδίστρια και στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα ,σημείο που δολοφονήθηκε ο πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδος.  

Ο Δήμος Ναυπλιέων, θα φιλοξενήσει τους εκπροσώπους της αδελφής πόλης, οι οποίοι επισκέπτονται τον δήμο μας, με αφορμή τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Λουκά, που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 29 Απριλίου 2017 στα Λευκάκια Ναυπλίου.