Έσβησε η μεγάλη η φωτιά κοντά στην Λαύκα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Έσβησε η μεγάλη η φωτιά κοντά στην Λαύκα

Ιούλιος 24, 2012 - 18:35

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

www.korinthiaportal.gr  Καρδιοχτύπησαν οι κάτοικοι της Λαύκας, στα ορεινά της Κορινθίας πρίν απο 1,5 ώρα, 3 εστίες φωτιάς ξεπήδησαν μέσα απο το ελατόδασος που καλύπτει το χωριό κινητοποιώντας τους κατοίκους αλλά και δυνάμεις της πυροσβεστικής απο το Κιάτο. ΟΙ 3 εστίες, βαλτές κατά 99% για τους κατοίκους απείλησαν με άμεση εξάπλωση αφού έπνεε και αρκετά δυνατός άνεμος.
Η έγκαιρη επέμβαση ωστόσο των κατοίκων αφού το χωριό διαθέτει ομάδα πυρασφάλειας η οποία το έχει σώσει πολλές φορές, αλλά και των πυροσβεστικών δυνάμεων αποσόβησαν τον κίνδυνο και αυτήν την ώρα οι εστίες έχουν σβήσει.
Το παράδειγμα της Λάυκας είναι προς μίμηση αναμφίβολα. Στα καφενεία του χωριού υπάρχει συνεχώς αναρτημένη η λίστα με τις ομάδες επιφυλακής οι οποίες περιπολούν και προστατεύουν το χωριό απο εκείνους που εποφθαλμιούν. Το χωριό καλύπτεται τριγύρω απο πυκνό ελατόδασος το οποίο αν χαθεί θα χαθεί ένας σημαντικός πνεύμονας αλλά και η φυσική ομορφιά. Οι κάτοικοι γνωρίζοντας τούτο καλά έχουν φροντίσει να είναι συνεχώς σε επιφυλακή και πολλές εστίες να τις σβήνουν πριν ακόμα φτάσουν τα πυροσβετσικά οχήματα τα οποία χρειάζονται περίπου μισή ώρα για να φτάσουν στο χωριό απο το Κιάτο.
Προσέχουν οι κάτοικοι της Λαύκας για να έχουν! www.korinthiaportal.gr