Ο Νίκος Παπαθεοδώρου νέος ΓΓ Αποκεντρωμένης Πελοποννήσου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο Νίκος Παπαθεοδώρου νέος ΓΓ Αποκεντρωμένης Πελοποννήσου

Μάιος 18, 2017 - 14:18

Αλλαγή «σκυτάλης» έχουμε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, αφού ο μέχρι πρότινος Διευθυντής της κ. Νίκος Παπαθεοδώρου θα αντικαταστήσει τον απερχόμενο ασκούντα χρέη γενικού γραμματέα κ. Διονύση Παναγιωτόπουλο.

Oι επτά Συντονιστές Αποκεντρωμένης Διοίκησης διορίστηκαν με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για πενταετή θητεία, η οποία μπορεί να ανανεωθεί για μία ακόμη φορά.

O διορισμός-επιλογή του κ. Παπαθεοδώρου πραγματοποιήθηκε μετά από την αξιολόγηση της αίτησης και του βιογραφικού του, καθώς και προσωπικής συνέντευξη που έγινε στο Συμβούλιο Υπηρεσιακής Κατάστασης Προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων, σύμφωνα με το ΦΕΚ 4325.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αιτήσεις για τη θέση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, μεταξύ άλλων, είχαν υποβάλλει ο απερχόμενος κ. Διονύσης Παναγιωτόπουλος, ο τ. δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο Δασάρχης Μεσολογγίου κ. Γιώργος-Θεόδωρος Φούντας, τα στελέχη της Αποκεντρωμένης κ.κ. Γεωργία Πατακιάρα, Βασίλης Αλεξανδρόπουλος και η Άλκηστις Σταθοπούλου κ.ά.

Ποιος είναι ο κ. Ν. Παπαθεοδώρου

O κ. Νίκος Παπαθεοδώρου, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ένα αξιόλογο στέλεχος της Αποκεντρωμένης, ήπιων τόνων, συνεργάσιμος, με μεγάλη εμπειρία στη Δημόσια Διοίκηση και στους Ελεγκτικούς Μηχανισμούς, αφού έχει μεγάλη προϋπηρεσία ως Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης στο Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών. Μάλιστα, στην Πάτρα (κατάγεται από τη Λάρισα) θήτευσε ως ο πρώτος επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης στην περιοχή. Επιπλέον, έχει ασκήσει μάχιμη δικηγορία για περίπου 7 χρόνια, ενώ είναι απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, με μεταπτυχιακό στο Δημόσιο Μanagement.

Όλοι οι νέοι Γενικοί Γραμματείς:

-Στην Αποκεντρωμένη Αττικής επελέγη ο Σπύρος Κοκκινάκης, πρώην γενικός γραμματέας Υγείας και στενός συνεργάτης του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή

-Στην Αποκεντρωμένη Μακεδονίας-Θρακης, Γενικός Γραματέας αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα επικεφαλής της Διεύθυνσης Κοινωφελών Περιουσιών Ιωάννης Σάββας.

-Στην Αποκεντρωμένη Θεσσαλίας-Ηπείρου-Στερέας Ελλάδας η επιλογή είναι ο πρώην αντινομάρχης Μαγνησίας Νίκος Ντίτορας.

-Γενική Γραμματέας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης αναλαμβάνει η Μαρία Κοζυράκη, δευθύντρια στη Διεύθυνση Δασών, δασολόγος και αρχιτέκτονας τοπίου, μέλος του ΓΕΩΤΕΕ.

-Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Ελλάδας-Πελοποννήσου-Ιονίων νήσων νέα καθήκοντα Γενικου Γραμματέα αναλαμβάνει ο δικηγόρος, Διευθυντής Διοίκησης και μέλος του ΔΣ του Διοικητικού Επιμελητηρίου Νίκος Παπαθεόδωρου.

-Επικεφαλής της Αποκεντρωμένης Διοίκησηςη Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας παραμένει ο ασκών σήμερα καθήκοντα Γενικού Γραμματέα, Βασίλης Μιχελάκης και

-Τέλος, Γενικός Γραμματέας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου παραμένει ο, επίσης, ασκών σήμερα τα συγκεκριμένα καθήκοντα, ο Νίκος Θεοδωρίδης. Ο κ. Θεοδωρίδης είναι πτυχιούχος Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (M.Sc.). Είναι Διδάκτορας (Ph.D.) της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ.

(Πληροφορίες: ilialive.gr, aftodioikisi.gr)