Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για τον Σακχαρώδη Διαβήτη στο Ναύπλιο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για τον Σακχαρώδη Διαβήτη στο Ναύπλιο

Μάιος 19, 2017 - 12:10

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ [Ε.Δ.Ε.] θα πραγματοποιήσει σε Συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ναυπλίου, Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στο Ναύπλιο – Ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ, στις 20/05/2017,με θέμα: «Σακχαρώδης Διαβήτης: Εφαρμόζοντας τις νέες γενικές γνώσεις στην καθημερινή κλινική πρακτική».

Θα χορηγηθούν 6 Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Το  μήνυμα – χαιρετισμός του Καθηγητή Παθολογίας και Προέδρου της Ε.Δ.Ε κ. Γ. Δημητριάδη:
Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,
Ο σακχαρώδης διαβήτης εξακολουθεί να αποτελεί τη μάστιγα της εποχής μας. Εκτιμάται ότι στα επόμενα 15 χρόνια ο αριθμός των ατόμων με διαβήτη θα υπερβεί παγκοσμίως τα 500 εκατομμύρια. Στην αύξηση αυτήν έχουν συμβάλει σημαντικά ο σύγχρονος τρόπος ζωής με την παχυσαρκία και την έλλειψη άσκησης αλλά και η γήρανση του πληθυσμού.
Είναι πλέον σαφές ότι η αποφυγή των χρόνιων επιπλοκών του σακχαρώδους διαβήτη εξασφαλίζεται μόνο με την άριστη ρύθμιση της υπεργλυκαιμίας. Στην επίτευξη αυτού του στόχου έχει συμβάλει αποφασιστικά η κυκλοφορία πολλών πρωτοπόρων φαρμάκων (πρωτοπόρες βασικές ινσουλίνες, αναστολείς DPP4, ανάλογα GLP-1), οι συνδυασμοί των οποίων μπορούν να προσφέρουν ευελιξία και αποτελεσματικότητα στις θεραπευτικές επιλογές.
Απ’ την άλλη μεριά, η έκρηξη στον τομέα της τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια και η εφαρμογή της στο πεδίο του σακχαρώδους διαβήτη (αντλίες ινσουλίνης νέας γενιάς, τεχνητό πάγκρεας, σύγχρονες συσκευές αυτομέτρησης γλυκόζης στο αίμακαι, συσκευές συνεχούς καταγραφής  γλυκόζης) έχει αυξήσει τις δυνατότητες εντατικοποίησης της ρύθμισης.
 Για τον λόγο αυτόν η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία διοργανώνει σειρά μαθημάτων με τίτλο «Σακχαρώδης Διαβήτης: εφαρμόζοντας τις νέες γνώσεις στην καθημερινή κλινική πράξη» (2016-2017). Στα μαθήματα αυτά θα συζητηθούν με πρακτικό πνεύμα τα κυριότερα σύγχρονα θέματα που σχετίζονται με τις θεραπευτικές επιλογές στην αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη.
    Θα αποτελέσει τιμή και χαρά για εμάς η παρουσία και ενεργός συμμετοχή όλων σας στην όμορφη πόλη του Ναυπλίου το Σάββατο 20 Μαϊου.
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας
Καθηγητής Γεώργιος Δ. Δημητριάδης

Για να δείτε το ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του Σεμιναρίου πατήστε ΕΔΩ.