Συγκέντρωση στη Ν.Κίο για τα απορρίμματα (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Συγκέντρωση στη Ν.Κίο για τα απορρίμματα (φωτο&βίντεο)

Μάιος 25, 2017 - 16:29

φωτογραφία eurokinissi

Εκδήλωση για την διαχείριση των απορριμμάτων στη Πελοπόννησο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Μάη στη πλατεία της Νέας Κίου , με κεντρικό ομιλητή τον Νίκο Γόντικα μέλος της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ και Περιφερειακός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης και τον δημοτικό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης του δήμου Άργους-Μυκηνών Γιώργο Θεοδοσίου,οι οποίοι ανέφεραν ότι:
Στα 174,1 εκατομμύρια Ευρώ που είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ (κυβ. Σαμαρά – Βενιζέλου) για τις βασικές εγκαταστάσεις της ΤΕΡΝΑ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προσθέτει άλλα 103,35 εκατ. Ευρώ για την ενδιάμεση – προσωρινή διαχείριση, κόστος που θα φορτωθεί στις πλάτες του λαού, αφού στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας για την περίοδο 2014-2020 προβλέπεται μόνο ένα εκατομμύριο ευρώ για τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Οι εγκαταστάσεις της προσωρινής διαχείρισης για τις οποίες σκοτώνονται οι Δήμαρχοι που δήθεν διαφωνούν θα καταλήξουν προίκα στην ΤΕΡΝΑ ενώ τα ανταποδοτικά τέλη θα αυξηθούν τρεις – τέσσερις και πέντε φορές.
Για να φθάσουμε σ’ αυτή την κατάληξη, έβαλαν σταθερά πλάτη το προηγούμενο διάστημα, οι δυνάμεις της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου σε όλα τα επίπεδα (Κυβέρνησης – Περιφέρειας – Δήμων).
Όλοι συμφωνούν με την παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στους επιχειρηματικούς ομίλους, όλοι συμφωνούν να φορτωθεί το υπέρογκο κόστος στα λαϊκά στρώματα.
Οι διαφωνίες ορισμένων δημοτικών αρχών, δεν έχουν να κάνουν με άρνηση ανάμειξης ιδιωτών στη διαχείριση των απορριμμάτων, σ’ αυτό συμφωνούν.
Διεκδικούν να διαχειριστούν αυτοί τα κονδύλια της προσωρινής διαχείρισης, λες και οι δικοί τους εργολάβοι θα είναι καλλίτεροι από τους άλλους.
Όσοι Δήμοι προχώρησαν την προσωρινή διαχείριση (π.χ Βόρειας Κυνουρίας – Ευρώτα κ.α) παρέδωσαν τις εγκαταστάσεις, που έγιναν από το κράτος την Περιφέρεια και το Δήμο, σε ιδιώτες με υψηλό τίμημα για να φτιάχνουν βουνά από χύμα και δεματοποιημένα απορρίμματα μέχρι να ολοκληρώσει η ΤΕΡΝΑ τις εγκαταστάσεις της, σε τρία, πέντε ή περισσότερα χρόνια.
Όταν αυτές οι ποσότητες θα πάνε στην ΤΕΡΝΑ, θα επιβαρυνθούν ακόμη με το κόστος μεταφοράς, συν 80,5€ ανά τόνο αν είναι σύμμεικτα ή 60€ ανά τόνο αν είναι υπολείμματα, συν Φ.Π.Α. σε όλα αυτά.
Ο Δήμαρχος Άργους - Μυκηνών κύριος Καμπόσος που κατά τα άλλα ηγείται στο αντιτατουλικό μέτωπο υλοποιώντας τους σχεδιασμούς της Τέρνα προχωράει με τους δικούς του εργολάβους, στην κατασκευή των εγκαταστάσεων προσωρινής διαχείρισης στην Νέα Κίο.
Δίπλα από την αθλιότητα της χωματερής θα συσσωρευτούν χιλιάδες δέματα με σκουπίδια αλλά και χιλιάδες τόνοι από χύμα σκουπίδια όπως στα Δίδυμα και ακόμη χειρότερα, αφού εδώ θα συγκεντρωθούν τα σκουπίδια όλης της Αργολίδας και όχι μόνο.'' (φωτογραφία eurokinissi)

Βίντεο https://youtu.be/p91Rp64Hcc0

 

ArgolidaPortal.gr Ν.Κίο-Εκδήλωση διαχείριση των απορριμμάτων Αργολίδας-ομιλία Γόντικα ΚΚΕ