Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή:Να μην κλείσει το δημοτικό σχολείο Δήμαινας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή:Να μην κλείσει το δημοτικό σχολείο Δήμαινας

Μάιος 30, 2017 - 23:16

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου με θέμα τα προβλήματα που ανακύπτουν από την απόφαση του Υπουργείου για διακοπή λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Δήμαινας.

Ο κ. Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Σε συνέχεια προηγούμενων σχετικών μου παρεμβάσεων, με την παρούσα Ερώτηση επανέρχομαι στο ζήτημα της δρομολογούμενης από την Κυβέρνηση διακοπή λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Δήμαινας και των σημαντικών προβλημάτων που θα ανακύψουν από την εξέλιξη αυτή.

Όπως επισημαίνεται και σε έγγραφο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Δήμαινας, το οποίο που απεστάλη, η αναστολή λειτουργίας του σχολείου θα αποδειχθεί επιζήμια στην ομαλή εξέλιξη της μαθησιακής διαδικασίας, καθώς αφενός το κτήριο στο οποίο στεγάζεται το Δημοτικό Σχολείο πληροί όλες τις προϋποθέσεις που αφορούν στην ασφάλεια των μαθητών και στην, κατά το δυνατόν, άνετη διεκπεραίωση των μαθημάτων, και αφετέρου όλοι οι φορείς που συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία εκφράζουν την ικανοποίησή τους από τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το σχολείο με την παρούσα μορφή του. Επιπλέον, όπως αναφέρεται και στο σχετικό έγγραφο, το σχολικό κτήριο της Επιδαύρου που πρόκειται να γίνει η συγχώνευση δεν δύναται να λειτουργήσει ως εξαθέσιο, γιατί αυτή τη στιγμή δεν διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές ως προς αυτό.

Στην επιστολή τους τα μέλη του  Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Δήμαινας αντιπροτείνουν τη διαφύλαξη της ανεμπόδιστης λειτουργίας του σχολείου ως έχει και χωρίς συγχωνεύσεις, θεωρώντας τη λειτουργία πρωτοβάθμιων δομών εκπαίδευσης σε κάθε τόπο βασικό πυλώνα πολιτισμού και πνευματικής καλλιέργειας, πόσο μάλλον όταν ο αριθμός των μαθητών καλύπτει το ελάχιστο όριο που ορίζει ο νόμος και μάλιστα με αυξητικές τάσεις.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Ποια είναι η πρόθεση της Κυβέρνησης για την ακύρωση της σχετικής απόφασης για τη διακοπή λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Δήμαινας δοθέντων των ως άνω προς τούτο επιχειρημάτων”.