Ο Δήμος Ναυπλιέων χρηματοδοτεί τη μελέτη βιωσιμότητας για την επαναλειτουργία του τραίνου στην Αργολίδα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο Δήμος Ναυπλιέων χρηματοδοτεί τη μελέτη βιωσιμότητας για την επαναλειτουργία του τραίνου στην Αργολίδα

Ιούνιος 06, 2017 - 20:52

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Επιστολή της ''Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Επαναλειτουργία Τώρα του Τραίνου στην Αργολίδα'' προς τους τρεις βουλευτές του νομού, τον Αντιπεριφερειάρχη , τους Δημάρχους Ναυπλιέων και Άργους Μυκηνών, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αργολίδας:

Μέχρι στιγμής έχουμε την υποστήριξη του μεγαλύτερου μέρους των φορέων του νομού, πράγμα που μας κάνει να χαρακτηρίζουμε τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Μαυραγάνη στο Ναύπλιο το λιγότερο ατυχείς. Δεν μπορεί να κωφευεί απέναντι στο δίκαιο αίτημα μας για επαναλειτουργία του τραίνου, δεν είμαστε μια παρέα ρομαντικών που αρέσκονται στο να βλέπουν τα τραίνα να παιρνούν. Έτσι, λοιπόν, εμείς ζητάμε να συναντηθούμε με τον Υπουργό Μεταφορών  κ. Σπίρτζη, όχι απλά για να καταθέσουμε το αίτημα μας, αλλά για να πάρουμε απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:
Γιατί ένα έργο το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Πελοποννήσου για να φέρει ανάπτυξη στο νομό μας δεν χρησιμοποιείται;

Γιατί αποκόβουν έναν από τους πιο τουριστικούς (5000 τουλάχιστον κλίνες) και προβεβλημένους τόπους τη χώρας μας, από το κεντρικό αεροδρόμιο και λιμάνι της χώρας?
Γιατί ακυρώνουν το Χωροταξικό Σχεδιασμό, ο οποίος προέβλεπε τη μετρική γραμμή Ναύπλιο-Άργος-Κόρινθος ως γραμμή τροφοδοσίας του προαστιακού.
Γιατί ο ΟΣΕ δεν προχωρά τη μελέτη βιωσιμότητας της γραμμής, καθότι δημόσια επιχείρηση χρηματοδοτείται από την φορολογία μας για να προσφέρει αυτές τις υπηρεσίες; Επιπλέον χαιρετίζουμε την προσφορά του Δημάρχου Ναυπλιέων να χρηματοδοτήσει ο Δήμος Ναυπλιέων τη μελέτη βιωσιμότητας και δηλώνουμε πως θα στηρίξουμε αυτή την κίνηση.
Βάση ποιας νομοθεσίας (Ελληνικής ή Ευρωπαϊκής) ο κ. Μαυραγάνης λέει οτι απαγορεύεται η ένταξη των μετρικών γραμμών στις ΥΓΟΣ (Υπηρεσίες Γενικού  Οικονομικού Συμφέροντος);

Επομένως σας ζητάμε να μεσολαβήσετε για να υπάρξει σύντομα ραντεβού  όλων εμάς με τον αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη, ώστε να αποκατασταθεί η επιχειρούμενη αδικία προς τους πολίτες της Αργολίδας.

Πρωτοβουλία Πολιτών για την Επαναλειτουργία Τώρα του Τραίνου στην Αργολίδα