Νέα Βράβευση του 1ου ΕΠΑΛ και 1ου ΕΚ Άργους

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Νέα Βράβευση του 1ου ΕΠΑΛ και 1ου ΕΚ Άργους

Ιούνιος 07, 2017 - 12:29

 "Η Ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας …από την πλευρά του Λύκου» κατέκτησε το ΕΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ (Special Μention Αward).

Νέα Βράβευση του 1ου ΕΠΑΛ και 1ου Ε.Κ. Άργους στον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους FILMMAKERS 2017, με θέμα:
«Ο κόσμος μέσα από το βλέμμα των μαθητών».

Με μια Φαντασμαγορική τελετή λήξης το Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017 έπεσε η αυλαία στον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους FILMMAKERS 2017, με θέμα: «Ο κόσμος μέσα από το βλέμμα των μαθητών».
Στο διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων, δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, όλης της επικράτειας.
Στο κατάμεστο Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών απονεμήθηκαν τα βραβεία στους μαθητές δημιουργούς με την παρουσία όλων των σκηνοθετών, των μελών της Οργανωτικής και της Κριτικής Επιτροπής.
Την Κριτική Επιτροπή αποτελούσαν:
-Δέσποινα Μουζάκη, Πρόεδρος του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παραγωγής και Δ/νσης Παραγωγής Κινηματογράφου-Παραγωγός
-Σοφός Αλιβίζος, Kαθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου, Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Αιγαίου, Διευθυντής ΜΠΣ «Επιστήμες της Αγωγής - Εκπαίδευση με χρήση Νέων τεχνολογιών», Διευθυντής εργαστηρίου «Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών Ερευνών και Μέσων στην εκπαίδευση», Πρόεδρος ΕΠ.Ε.Σ. Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων Ρόδου Πανεπιστήμιο Αιγαίου,
Πρόεδρος της Συνόδου των Παιδαγωγικών Τμημάτων
-Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Δ/νσης Φωτογραφίας του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Διευθυντών Φωτογραφίας (GSC). Μέλος: A.F.I. Alumni Association, Association of Fulbright Scholars, Greek Alumni of American Universities.
-Κώστας Καπάκας, Σκηνοθέτης
-Θέμης Πάνου, Ηθοποιός, Θεατρολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Ε.Κ.Π.Α.
-Μαρίνα Βήχου, Επίκουρη Καθηγήτρια, Δρ. ΕΚΠΑ στη διδακτική της Γαλλικής ως ξένης γλώσσας και στη διαπολιτισμική εκπαίδευση
-Νίκος Πουλάκης, Δρ. Εργαστήριο Εθνομουσικολογίας και Πολιτισμικής Ανθρωπολογίας, Τμήμα Μουσικών Σπουδών, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
-Nέστορας Πουλάκος, Δημοσιογράφος και Κριτικός Κινηματογράφου (μέλος Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου)
-Θέμης Δημητρακόπουλος, Συγγραφέας, Πολιτικός Επιστήμονας, Επιστημονικός Συνεργάτης ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Η ταινία του 1ου ΕΠΑΛ και 1ου Ε.Κ. Άργους : "Η Ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας …από την πλευρά του Λύκου» κατέκτησε το ΕΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ (Special Μention Αward).
"Η Ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας …από την πλευρά του Λύκου" είναι μια ταινία μυθοπλασίας, με το παραμύθι που αγάπησαν και με το οποίο μεγάλωσαν εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο. Ζωντανεύει μέσα από τη δημιουργία των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ και 1ου Ε. Κ. ΑΡΓΟΥΣ από μια άλλη οπτική γωνία.
Επειδή κάθε ιστορία έχει δυο πλευρές, οι μαθητές δημιουργοί παρουσιάζουν το γνωστό παραμύθι από την πλευρά του δυσφημισμένου λύκου. Στέλνουν με την ιστορία τους μηνύματα κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Μαζί μηνύματα για τον σεβασμό του περιβάλλοντος, της διαφορετικότητας και της αλληλοκατανόησης μεταξύ των ανθρώπων αλλά και διαφορετικών λαών. Όλοι μπορούμε να ζήσουμε ειρηνικά μαζί, φτάνει να το πιστέψουμε.
Η ταινία είναι γυρισμένη με την ψηφιακή τεχνολογία Green Screen στο Στούντιο εικόνας και ήχου του 1ου Ε.Κ. Άργους.
"Η ταινία είναι αφιερωμένη στην Ασπασία μας, στο κορίτσι που είναι μαχήτρια της ζωής!
Δεν θα μπορούσε να κλείσει πιο ιδανικά η σχολική χρονιά για το 1ο ΕΠΑΛ και 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Άργους. Η βράβευση του Σαββάτου ήταν η 6η φέτος για τις 3 ταινίες που δημιούργησαν οι μαθητές.
• "Το Χρέος"
• "Η ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας … από την πλευρά του Λύκου"
και
• "Φύλο και χημικές ουσίες" που βραβεύτηκε την Πέμπτη 1η Ιουνίου στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Ι.Φ.) του Υπουργείου Εσωτερικών και της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης «Τα Φύλ(λ)α του Περιβάλλοντος.

Καλή επιτυχία στους μαθητές μας (και σε όλους τους μαθητές) στις Πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκινούν στις 6 Ιουνίου!!!