Ο Γιάννης Ανδριανός στο Συνέδριο της Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο Γιάννης Ανδριανός στο Συνέδριο της Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων

Ιούνιος 11, 2017 - 22:43

φωτογραφία eurokinissi

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός παρευρέθηκε στο Συνέδριο που διοργάνωσε στο Ναύπλιο η Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Ναυπλίου.

Ο κ. Ανδριανός στο χαιρετισμό που απηύθυνε είπε:

“Θέλω πρώτα απ' όλα να συγχαρώ την Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων και τον Δικηγορικό Σύλλογο Ναυπλίου για τη διοργάνωση αυτού του Συνεδρίου, και βεβαίως να καλωσορίσω στο Ναύπλιο και την Αργολίδα τους Συνέδρους από άλλες περιοχές της χώρας.

Είναι σημαντικό το γεγονός ότι, παρά τη δύσκολη συγκυρία, τέτοιες διοργανώσεις συμβάλλουν στην διάδοση της γνώσης πάνω στις τρέχουσες εξελίξεις του κλάδου, καταδεικνύοντας το γεγονός ότι οι επιστήμονες ελεύθεροι επαγγελματίες δεν είναι απλώς ένας παραγωγικός κλάδος, αλλά και η πνευματική ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας.

Δυστυχώς, η εφαρμοζόμενη σήμερα κυβερνητική πολιτική, σωρεύει δυσβάσταχτα βάρη στις πλάτες των επιστημόνων και των ελεύθερων επαγγελματιών. Ιδιαίτερα οι δικηγόροι έχετε να αντιμετωπίσετε πέρα από την σημαντική μείωση του κύκλου εργασιών, και τις ολοένα και μεγαλύτερες φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις, που αποκτούν ουσιαστικά τιμωρητικό χαρακτήρα και οδηγούν πολλούς συναδέλφους σας στη μετανάστευση ή στη διακοπή της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.

Αυτή η προσέγγιση είναι ξεκάθαρο ότι έχει φτάσει στα όριά της. Χρειάζεται μια νέα πολιτική που θα κρατά τους επιστήμονες στην πατρίδα και στις επαγγελματικές επάλξεις και θα αντιλαμβάνεται την καθοριστική, πολύπλευρη συμβολή τους στην κοινωνία μας.

Μ' αυτές τις σκέψεις, και με την πεποίθηση ότι πρωτοβουλίες όπως αυτό το Συνέδριο συμβάλλουν τόσο στη διάδοση της επιστημονικής γνώσης, όσο και στη διάνοιξη νέων προοπτικών για τα ζητήματα που αφορούν το λειτούργημά σας, εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία και καλή συνέχεια στο έργο σας”.