14 Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Time to read
less than
1 minute
Read so far

14 Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Ιούνιος 14, 2017 - 17:02

Σκέψεις ενός αιμοδότη

Η 14η Ιουνίου είναι μια ημέρα αφιερωμένη στον Εθελοντή Αιμοδότη, τον άγνωστο της διπλανής πόρτας που θα κληθεί να δώσει ελπίδα για ζωή σε κάποιο συνάνθρωπό μας.

 

 Την επιλογή αυτής της ημερομηνίας δικαιολογούν τα γενέθλια του Αυστριακού ιατρού Καρλ Λαντστάινερ, που ανακάλυψε τις ομάδες αίματος το 1900 και αργότερα τα ρέζους, τιμήθηκε δε, με το Nobel Ιατρικής το 1930 για τη σημαντική αυτή ανακάλυψη.

Η σημασία αυτής της  Παγκόσμιας Ημέρα έμπρακτου ανθρωπισμού δεν είναι μόνο μια υπέρτατη αλτρουιστική πράξη, αλλά ένα πλήθος συναισθημάτων που καλούνται να αξιολογηθούν τόσο από τον αιμοδότη όσο και από τον ασθενή και τους συγγενείς αυτού.

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια πράξη που ενώνει τις στιγμές και τη σκέψεις μας.

Το αντίτιμο της όλης διαδικασίας, δέκα λεπτά τα οποία και απαιτούνται για αυτή την ανθρώπινη προσφορά. Είναι δέκα λεπτά πνευματικής αφύπνισης, για το ότι στη ζωή είναι ωραίο να παίρνεις και να δίνεις.

Ο εθελοντής αιμοδότης είναι το πρότυπο , αυτός που θα παραδειγματίσει με το προσωπικό του παράδειγμα και τους άλλους, αυτός που θα κρατήσει τη φλόγα της ελπίδας στη δάδα της ζωής αναμμένη έτοιμη να περάσει και σε άλλα χέρια. Είναι μια ευλογία που μοιράζεται.

Πίστεψε στη θετική ενέργεια που πηγάζει από τη ψυχή σου και γίνε ο επόμενος κρίκος της προσφοράς, όπου μέσα της η ελπίδα βγαίνει νικήτρια στο παιχνίδι της ζωής και το πνεύμα πλατειάζει σκεπτόμενοι ότι τα πιο όμορφα και σημαντικά πράγματα είναι απλά και αυτά που μας κάνουν αναμφισβήτητα ευτυχισμένους.

Η προσφορά είναι στο ΑΙΜΑ μας!

Βαγγέλης Μπουρδέρης  

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη  σας καλούμε στην 81η τακτική εθελοντική αιμοδοσία του συλλόγου ΔΕΣΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ  που θα πραγματοποιηθεί σήμερα  Τετάρτη 14 Ιουνίου από τις 17:00 έως τις 20:00 και το Σάββατο 17 Ιουνίου από τις 09:00 έως τις 13:30 στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Ναυπλίου "Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ".